Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Τουρκία: Άγνωστος επιτέθηκε σε 23χρονη μέσα σε λεωφορείο επειδή φορούσε... σορτς


Η 23χρονη νοσοκόμα Ayşegül Terzi, από την Κωνσταντινούπολη, κατήγγειλε στην αστυνομία και στα τοπικά μέσα ότι στις 12 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα του...


 Κουρμπάν Μπαϊράμ, της θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων, δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση από άγνωστο άνδρα μέσα στο λεωφορείο καθώς επέστρεφε από την δουλειά στο σπίτι της.
Η κοπέλα, όπως ανέφερε, φορούσε σορτς και ξαφνικά, είδε έναν επιβάτη από το πίσω μέρος του λεωφορείου να κατευθύνεται προς το μέρος της. Ο άνδρας, μεγαλόσωμος και γύρω στα 35, σύμφωνα με την περιγραφή του θύματος, την χτύπησε στο πρόσωπο και άρχισε να την βρίζει. Η Terzi φορούσε ακουστικά αλλά μια άλλη επιβάτης της είπε ότι ο άγνωστος άνδρας φώναζε: «Όσοι φορούν σορτς πρέπει να πεθάνουν, είσαι ένας διάβολος».
Το παράπονο της νεαρής νοσοκόμας είναι ότι, παρόλο που το λεωφορείο ήταν γεμάτο, μόνο τρεις άνδρες έτρεξαν να την βοηθήσουν και ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Η 23χρονη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο οδηγός του οχήματος αρνήθηκε να την πάει στο νοσοκομείο ή στο αστυνομικό τμήμα, κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Η αστυνομία δήλωσε στον τουρκικό Τύπο ότι η κοπέλα κατήγγειλε το συμβάν χωρίς να αναφέρει ότι λόγος της επίθεσης ήταν το σορτς που φορούσε. Πάντως, στην Τουρκία το θέμα έχει πάρει έκταση και αρκετές γυναίκες, μέλη της τουρκικής βουλής, έχουν διαμαρτυρηθεί για την επίθεση στην Ayşegül Terzi. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χρήστες στο Twitter δημιούργησαν το hashtag #AyşegülTerzininSesiOlalim (Η Terzi έχει το δικαίωμα να ντύνεται όπως θέλει).
Το επεισόδιο καταγράφηκε από την κάμερα του λεωφορείου και το σχετικό βίντεο κυκλοφορεί τώρα στα τουρκικά αλλά και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.