Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Οι όροι της Λαγκάρντ για το... Μνημόνιο 4!


Φαίνεται ότι ο Τσίπρας και η παρέα του ετοιμάζονται για "Μνημόνιο 4" με την συμμετοχή και του ΔΝΤ!...




Νέο μήνυμα σε Αθήνα και Βερολίνο απέστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ τονίζοντας ότι χωρίς αναδιάρθρωση χρέους το ΔΝΤ «δεν είναι έτοιμο» να μετάσχει στο τελευταίο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας.

«Δεν είμαστε μέρος του προγράμματος, γιατί έχω πει επανειλημμένα ότι το πρόγραμμα πρέπει να βασίζεται σε δύο άξονες. Πρώτον, πρέπει να πραγματοποιηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, και δεύτερον το χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο βάσει των δεδομένων και των μετρήσεών μας, και μέχρι στιγμής, αυτό δεν συμβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Ταμείου στο πρακτορείο Reuters.

H Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πάντως «ενθαρρυμένη» από τις τελευταίες προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων.

Με τη σκληρή γραμμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ συντάσσεται ανοιχτά το ΔΝΤ, στέλνοντας διπλωματικά αλλά ξεκάθαρα μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει τυχόν παρεμβάσεις στο έργο της στατιστικής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.