Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά είναι τα 5 τρόφιμα που αχρηστεύονται στον φούρνο μικροκυμάτων


Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι πράγματι ό,τι πιο βολικό και χρήσιμο έχουμε στην κουζίνα μας. Στην πραγματικότητα όμως, όση άνεση μας χαρίζει, άλλο τόσο κακό μας κάνει, καθώς «καταστρέφει»...




μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές που θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, υπάρχουν κάποιες τροφές που όχι μόνο χάνουν μερικά από τα πιο πολύτιμα για την υγεία συστατικά τους, αλλά «αχρηστεύονται» αν ζεσταθούν στα μικροκύματα.

Είστε έτοιμοι να μάθετε ποιες είναι αυτές;

Μητρικό γάλα

Η υψηλή θερμοκρασία του φούρνου μικροκυμάτων καταστρέφει τις απαραίτητες για το βρέφος πρωτεΐνες του μητρικού γάλατος. Η θερμοκρασία, μάλιστα, ευνοεί την ανάπτυξη του βακτηρίου E. Coli.

Σπαράγγια

Τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C σπαράγγια, θα χάσουν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά.

Κόκκινες πιπεριές

Ο σίδηρος, το σελήνιο και το μαγνήσιο των κόκκινων πιπεριών μας λένε… αντίο μόλις έρθουν σε επαφή με τα μικροκύματα.

Μπρόκολο

97% των θρεπτικών συστατικών του καταστρέφονται όταν το μπρόκολο μπει στον φούρνο μικροκυμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 11% αυτών «χάνεται» κατά τον βρασμό.

Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες C και Β καταστρέφονται από το νερό, τη θερμότητα, τον αέρα και το φως. Συνεπώς τα σπαράγγια θα χάσουν όλες τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Σκόρδο

Η αντικαρκινική δράση του σκόρδου, την οποία έχει λόγω της αλισίνης, η οποία προστατεύει την καρδιά και τα εγκεφαλικά κύτταρα και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, παύει να υφίσταται αν το σκόρδο ζεσταθεί σε φούρνο μικροκυμάτων.

Την επόμενη φορά, σκεφτείτε το διπλά πριν αποφασίσετε να ζεστάνετε τις παραπάνω τροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.