Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Καρέ - Καρέ η μάχη των καναλαρχών: Από τα 58 χτυπήματα του ΣΚΑΪ στα 119 Μαρινάκη


Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η πρωτοφανής διαδικασία για την κατακύρωση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών με τη μεγαλύτερη – χρονικά – μάχη να δίνεται για την τρίτη και την τέταρτη άδεια, όπως προκύπτει από τα πρακτικά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση...10 ώρες για την πρώτη άδεια
Η δημοπρασία σύμφωνα με τον προγραμματισμό ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Τρίτης όταν και ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τα οχτώ ειδικά δωμάτια στα οποία κλείστηκαν τελικά για 66 ώρες οι οχτώ υποψήφιοι.
Για την πρώτη άδεια με τη διαδικασία που είχε οριστεί από την προκήρυξη χρειάστηκαν σχεδόν 10 ώρες και 58 «χτυπήματα» από τους οχτώ τότε συμμετέχοντες. Το ρολόι έδειχνε 20:50 το βραδυ της Τρίτης όταν η πρώτη από τις τέσσερις άδειες κατακυρώθηκε αντί 43,6 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου.
Ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος


Μάχη για τη δεύτερη άδεια
Πολύ πιο χρονοβόρα αποδείχθηκε αντίθετα η διαδικασία για την κατακύρωση της δεύτερης άδειας που κατέληξε στην εταιρεία ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Καλογρίτσα.
Μετά από ένα διάλλειμμα 2-3 ωρών από τα χτυπήματα για την πρώτη άδεια, οι επτά πλέον υποψήφιοι έκατσαν ξανά μπροστά από τα τερματικά προκειμένου να καταθέσουν εκ νέου τις προσφορές τους.
Αυτή τη φορά και το ποσό αλλά και οι ώρες αποδείχθηκαν πολύ υψηλότερα από τον πρώτο γύρο. Οι επτά συμμετέχοντες χρειάστηκαν περίπου 18 ώρες και 80 «χτυπήματα» από τη στιγμή που κατακυρώθηκε η πρώτη άδεια προκειμένου να κλείσει και ο δευτερος κύκλος.
Τελικός υπερθμετατιστής αναδείχθηκε στις 15:25 το μεσημέρι της Τέτάρτης ο γιός του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα ο οποίος πρόσφερε 52,6 εκατ. ευρώ
Ο γιος του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα


Στον τρίτο γύρο το υψηλότερο τίμημα
Για την τρίτη άδεια πλέον τα ποσά είχαν αρχίσει να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς οι έξι πλέον υποψήφιοι γνώριζαν ότι από το μεσημέρι της Τετάρτης θα έπρεπε να παλέψουν για δύο εναπομείνασες άδειες.
Τα νεύρα ήταν πλέον τεντώμενα καθώς οι «έγκλειστοι» στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είχαν ήδη συμπληρώσει 2 ημέρες σε ένα γραφείο που είχε μετατραπεί σε δωμάτιο για τις ανάγκες της διαδικασίας.
Μετά από 101 «χτυπήματα» των υποψηφίων καναλαρχών και όταν πλέον είχαμε πλησιάσει το μεσημέρι της Πέμπτης η τρίτη άδεια πέρασε στα χέρια της εταιρείας ΑΝΤΕΝΝΑ T.V. ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού που χρειάστηκε να καταβάλει 23 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που δόθηκαν για τη δεύτερη άδεια προκειμένου ο ΑΝΤ1 να κερδίσει μια άδεια. Το ρολόι έδειχνε πλέον 11:20 το πρωί της Πέμπτης.
Ο Θοδωρής Κυριακού κατά την είσοδό του στο κτήριο της ΓΓΕΕ το πρωί της Τρίτης


Τα ξημερώματα της Παρασκευής το φινάλε
Πλέον έμενε μια μόνο άδεια και οι πέντε εναπομείναντες υποψήφιοι το γνώριζαν. Μετά το απαραίτητο διάλλειμμα ξεκίνησε η διαδικασία και χρειάστηκαν τελικά σχεδόν 15 ώρες προκειμένου η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας να ολοκληρωθεί. Τέταρτος και τελευταίος υπερθεματιστής αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως εκπρόσωπος της εταιρείας ALTER EGO προσφέροντας το ποσό των 73,9 εκατομμυρίων ευρώ μετά από 119 γύρους προσφορών.
Μετά την ολοκλήρωση των προσφορών η ώρα ήταν πλέον 2:35 τα ξημερώματα της Παρασκευής και ο ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης βγήκε από την είσοδο του κτηρίου της ΓΓΕΕ και ανακοίνωσε ότι η δημοπρασία ολοκληρώθηκε και η κυβέρνηση θα βάλει στο ταμείο 246 εκατ. ευρώ.
Ο Βαγγέλης ΜαρινάκηςΤο χρονολόγιο της δημοπρασίας


Οι επιλαχόντες μετά τη δημοπρασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.