Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Έπεσαν μηνύσεις για 94 περιπτώσεις ελέγχου ποτών στο Λαγάνα


Το δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει 94 περιπτώσεις ελέγχου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος...


 στην περιοχή του Λαγανά από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, κατά την τελευταία τετραετία. Την είδηση αποκάλυψε ο Αντιπεριφερειάρχης του νησιού αναφορικά με επάνοδο της συζήτησης γύρω από το θέμα της αποτελεσματικότητας ή μη της διαδικασίας ελέγχου των αλκοολούχων ποτών. Ο λόγος, επειδή αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία στην εκάστοτε χημική υπηρεσία του κράτους, που ανταποκρίνεται με τραγικά αργούς ρυθμούς. Αφορμή στάθηκε το τελευταίο περιστατικό με την 20χρονη Αγγλιδα που έπαθε νεφρική ανεπάρκεια και οξεία τυφλωση. Ενδεικτικά όπως ανέφερε ο κ. Νιοτόπουλος, “το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου πραγματοποίησε από το 2013 μέχρι και την 3.9.2016, 94 ελέγχους, λαμβάνοντας τα αντίστοιχα δείγματα και αποστέλλοντάς τα στην οικεία χημική υπηρεσία. Όλα ανεξαιρέτως τα παραπάνω δείγματα κρίθηκαν ως “μη κανονικά ως προς τις ενδείξεις τους”, όχι όμως νοθευμένα. Και για τα 94 αυτά πορίσματα η Υπηρεσία μας έχει ασκήσει αντίστοιχες μηνύσεις”.

“Η καθυστέρηση
λειτουργεί ανασταλτικά”
Ο κ. Νιοτόπουλος καθιστά σαφές πως οι χρόνοι που απαιτούνται μέχρι η Υπηρεσία να λάβει στα χέρια της το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας, είναι πολύ μεγαλύτεροι από τη διάρκειας της τουριστικής περιόδου, και προσθέτει “Πάραυτα γίνεται πολύ εύκολα κατανοητό ότι οι χρόνοι που ακολουθούνται μέχρι η Υπηρεσία να λάβει στα χέρια της το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας είναι αντιστρόφως ανάλογοι με το εύρος διάρκειας της τουριστικής περιόδου και ως εκτούτου και με το χρονικό σημείο που ο εκάστοτε προμηθευτής ή ιδιοκτήτης “πλήττεται” από τις πράξεις της Διοίκησης (διοικητικό πρόστιμο, μήνυση)”.

“Δεν αρκεί
μόνο ο έλεγχος”
Ερωτηθείς, δε, για το εάν και κατά πόσο η εντατικοποίηση των ελέγχων θα μειώσει τη θρασύτατη δραστηριοποίηση των επιτηδείων, προσθέτει πως “αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί. Επιβάλλεται να γίνει αντιληπτό από τους ίδιους τους ανθρώπους που επιχειρούν στην περιοχή, ότι όσο ο σεβασμός στον πελάτη ανεξαρτήτως ηλικίας και η αξιοπρεπής παροχή υπηρεσιών μπορεί να σε εκτοξεύσει, αντίστοιχα η έκπτωση στα παραπάνω μπορεί να ρίξει στα τάρταρα όχι μόνο την επιχείρηση του καθενός ξεχωριστά, αλλά ολόκληρο το νησί”.

Εκτιμήσεις…
Υπενθυμίζουμε, πως στην αρχή της τουριστικής περιόδου το θέμα είχε απασχολήσει την καθιερωμένη συνάντηση Αρχών, Υπηρεσιών και Φορέων οι οποίες αναφερόμενες στο πρόβλημα, το χαρακτήρισαν ως το σοβαρότερο. “Η διάθεση αμφίβολης ποιότητας, παράνομα εισαγόμενων ή νοθευμένων οινοπνευματωδών ποτών που καταναλώνουν οι τουρίστες στα κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ και η μέθη που ξεκινά πολλές φορές ακόμη και στα ξενοδοχεία είναι το σοβαρότερο πρόβλημα” ανέφεραν χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως έχει ζητηθεί η διενέργεια περισσότερων δειγματοληψιών από μεικτά κλιμάκια.

Ευχές…
Ο κ. Νιοτόπουλος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Λαγανά με την 20χρονη Βρετανίδα και την άσχημη εξέλιξη της υγείας της, που ενδέχεται να οφείλεται σε νοθευμένο αλκοολούχο ποτό. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αναμένει τις τοξικολογικές εξετάσεις και τις επίσημες γνωματεύσεις των ιατρών της 20χρονης και εύχεται να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό.

Στην Αγγλία…
Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αγγλία, ταξίδεψε συνοδεία των γονιών της, η 20χρονη που έχασε την όραση της και έπαθε νεφρική ανεπάρκεια από νοθευμένα ποτά στο Λαγανά Ζακύνθου. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε με ειδικό αεροσκάφος – ασθενοφόρο ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, το οποίο ήταν κατάλληλα εξοπλισμένο. Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο, παρέδωσαν το πλήρη ιατρικό φάκελο της κοπέλας στους γιατρούς που την συνόδευσαν στην πτήση και θα συνεχίσει τις θεραπείες της σε νοσοκομείο της Αγγλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.