Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Αν θέλετε να δουλέψετε με την αφρόκρεμα των τραπεζιτών, μην φορέσετε καφέ παπούτσια!


Αν θέλετε να βρείτε δουλειά στο Σίτυ του Λονδίνου, ένα πράγμα ΔΕΝ πρέπει να κάνετε: να βάλετε καφέ παπούτσια!...




Επίσημη έρευνα της βρετανικής κυβέρνησης δείχνει ότι όσοι συνδυάζουν κοστούμι με καφέ παπούτσια και θέλουν να βρουν δουλειά στον χρηματοπιστωτικό τομέα, θα κριθούν με δυσμένεια από τους υποψήφιους εργοδότες τους.

«Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι ορισμένοι μάνατζερ συνεχίζουν να κρίνουν τους υποψηφίους περισσότερο από το γεγονός ότι φορούν καφέ παπούτσια με κοστούμι, παρά από το ταλέντο τους ή τις δυνατότητές τους», αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής για την κοινωνική κινητικότητα, Άλαν Μίλμπερν.

Έτσι, ένας υποψήφιος άκουσε να του λένε πως «είστε έξυπνος, αλλά όχι του τύπου μας, διότι η γραβάτα σας είναι κάπως υπερβολικά φανταχτερή», επισημαίνεται στην έκθεση της επιτροπής.

Οι τράπεζες επενδύσεων δεν προσλαμβάνουν νέους που προέρχονται από «μη προνομιούχα περιβάλλοντα επειδή στρατολογούν από ένα μικρό ελιτίστικο περιβάλλον» προερχόμενο από 6 ή 7 πανεπιστήμια με κύρος και προσλαμβάνουν ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται την ίδια κουλτούρα, υπογραμμίζεται στη μελέτη.

Ο τρόπος ομιλίας, η προφορά, η ενδυμασία και η συμπεριφορά μετρούν επίσης όσο οι γνώσεις και οι ικανότητες, αναφέρεται στην έκθεση. Έτσι, για τις θέσεις εργασίας που φέρνουν τον εργαζόμενο σε επαφή με πελάτες, οι υποψήφιοι «των οποίων η εκπαίδευση και η ζωή δείχνουν πως αγνοούν τους ενδυματολογικούς κανόνες» βρίσκονται πιθανόν σε μειονεκτική θέση, σύμφωνα με την επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.