Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Σπάει κάθε ρεκόρ η ανεργία στη Δυτική Ελλάδα


«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία αναδεικνύεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ...




που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Συνείδηση», η Περιφέρειά μας κατέχει την 2η θέση Πανελλαδικά μετά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που κατέχει την αρνητική πρωτιά.

Έτσι λοιπόν, το πρώτο τρίμηνο του 2016 η ανεργία στην Δυτική Ελλάδα εκτοξεύτηκε στο 30% από το 29% που κατέγραφε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Το ποσοστό πλειοψηφικά περιλαμβάνει νέους και γυναίκες, με το 58% του «ασθενούς» φύλου να βρίσκεται εκτός απασχόλησης!

Την ζοφερή πραγματικότητα στον χώρο της εργασίας, περιέγραψε με ρεαλισμό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Καρβέλης.

«Πράγματι τα ποσοστά είναι τραγικά. Δυστυχώς η Περιφέρειά μας κατέχει την 2η θέση σε Πανελλαδικό επίπεδο στην ανεργία. Ιδιαίτερα πλήττονται οι νέοι και οι γυναίκες. Ναι μεν τα οκτάμηνα του ΟΑΕΔ αποτελούν μία ανάσα για τους άνεργους, από την άλλη δε, ωθεί τον κόσμο σε μία ουτοπία, μιας και μετά από οκτώ μήνες, ο εφιάλτης της ανεργίας επιστρέφει.

Και εμείς σαν εργαζόμενοι στους κατά τόπους ΟΑΕΔ, βιώνουμε από πρώτο χέρι, τα καθημερινά προσωπικά και οικογενειακά δράματα καθώς και την αγωνία των ανέργων για εύρεση εργασίας. Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους, που ποτέ δεν περιμέναμε να τους συναντήσουμε σε ουρά του ΟΑΕΔ.

Χρειάζονται άμεσα και δραστικά μέτρα για την ενίσχυση και τόνωση της απασχόλησης. Μέτρα και εργασιακές τομές που θα παρατείνουν χρονικά την απασχόληση των εργαζομένων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.