Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γι' αυτό μας τσεκουρώνουν στους φόρους


Όργιο "σπατάλης" στο ελληνικό δημόσιο, γι' αυτό μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι...




Της Δήμητρας Καδδά/capital.gr

Το ελληνικό δημόσιο έλαβε το 2015 το χάλκινο… "μετάλλιο" αναφορικά με το ύψος των ετήσιων δαπανών του σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στην υπουργική σύνοδο αμέσως μετά το θέμα "Ελλάδα", κάνει λόγο για δαπάνες στο 55% του ΑΕΠ περίπου, δαπάνες που είναι χαμηλότερες μόνο από της Γαλλίας και της Φινλανδίας.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της "επισκόπησης δαπανών" που έχουν κάνει πολλά κράτη μέλη και επιχειρεί πλέον να διενεργήσει και το ΥΠΟΙΚ με στόχο να τις περιορίσει όπως το ίδιο δηλώνει κατά 10% μέσα στην επόμενη 2ετία.

Ωστόσο, η έκθεση είναι ενδεικτική του πως ασκεί την πολιτική η κυβέρνηση, επιλέγοντας την συνεχή επιβολή νέων φόρων αντί για εξοικονόμηση δαπανών.

Άλλωστε αυτό δείχνουν και τα στοιχεία για την μέση μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου που συνεχίζει να αυξάνεται κατά 1,5%, την ίδια ώρα που η εισφορο- φοροκαταιγίδα σαρώνει την αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.