Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η σοκαριστική κατάσταση των νοσοκομείων στην Αχαΐα


Αν και είναι μια κατάσταση που τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει, τα στοιχεία ωστόσο από την ομοσπονδία των εργαζομένων στα...


 δημόσια νοσοκομεία, προκαλούν σοκ. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αχαΐας έχει ως εξής:

Νοσοκομείο Πάτρας (Άγιος Ανδρέας) : Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Η νέα πτέρυγα κατάντησε το γεφύρι της Άρτας. Εργαστήρια με δανεικούς εργαζόμενους, τεράστιες ελλείψεις υλικών, έκλεισαν χειρουργικά τραπέζια.

Νοσοκομείο Αιγίου: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Υπολειτουργούν τα εργαστήρια, δεν λειτουργεί ο Αξονικός. Ανύπαρκτη η Μαιευτική κλινική.

Νοσοκομείο Καλαβρύτων: Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Προβλήματα με τις διακομιδές ασθενών. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα (παρότι την περιοχή την επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου). Υπολειτουργεί το ακτινολογικό εργαστήριο.

Νοσημάτων Θώρακος Πάτρας: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες συγχώνευσης με Γ.Ν. Πατρών. Σοβαρές ελλείψεις υγειονομικού υλικού και προσωπικού.

Παίδων “Καραμανδάνειο” Πάτρας: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

Πανεπιστημιακό Ρίου: Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Κενές 487 οργανικές θέσεις. Λόγω ελλείψεων στον ιματισμό, ο νέος Διοικητής έχει αναγκαστεί να χρεοπιστώνει τα σεντόνια στους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.