Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΚΑΛΟΠ - ΚΟΛΑΦΟΣ για Μητσοτάκη: Μειώνεται το προβάδισμα έναντι του Τσίπρα! [πίνακες]


Στο Planet-Greece το γράφουμε εδώ και μήνες και επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτή την ομάδα συνεργατών που έχει επιλέξει, όχι μόνο δεν μπορεί να συσπειρώσει το κόμμα, αλλά δεν μπορεί να κλέψει ούτε ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ! Και μάλιστα, καταγράφει ποσοστά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα των τελευταίων εκλογών υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη!...




Επί της ουσίας, δεν κερδίζει η Νέα Δημοκρατία, χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Είναι το πρώτο γκάλοπ μετά τα «μπάνια του λαού», αλλά και μετά τις εξελίξεις με τη διαδικασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.034 ερωτηθέντες (ακόμα και 17άρηδες, που πλέον έχουν δικαίωμα ψήφου) και διεξήχθη το διιάστημα 1-2 Σεπτεμβρίου (ενόσω, δηλαδή, βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την αδειδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17,5%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5% αμφότερα. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής» Βουλής μένουν ΑΝΕΛ (2%) και Ποτάμι (1,5%).

Τον Ιούλιο, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση, το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ήταν 11,5% (28,5%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ). Το αποτέλεσμα της νέας δημοσκόπησης δείχνει ότι η διαφορά παγιώνεται σε διψήφια επίπεδα.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές γνώμες, παρά θετικές.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία, είναι ότι το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες (85,5%).

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο επτά στους 100 Έλληνες.

«Καχύποπτη» εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων, ενώ, αντίθετα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.