Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Πόρτα από Τρόικα σε Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία


Εμπλοκή παρουσιάστηκε στις συζητήσεις της Τρόικας με το υπουργείο Παιδείας. Διαψεύδει ο Φίλης...



Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με το Κουαρτέτο για το τριετές πλάνο στην εκπαίδευση προέκυψε διαφωνία για τις απολύσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές ζήτησαν από τον κ. Φίλη να πάρει πίσω τη διάταξη που πέρασε το υπουργείο Παιδείας με τον πρόσφατο νόμο και με την οποία ουσιαστικά επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς της εργασιακής σχέσης και της δυνατότητας απολύσεων εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία διάταξη που ίσχυε από το 1976 και είχε καταργηθεί το 2012 βάσει της οποίας εάν ένας σχολάρχης θέλει να απολύσει εκπαιδευτικό μπορεί να το κάνει παρουσιάζοντας πλήρη αιτιολογία και τεκμηρίωση της απόφασης.

Εδικά το ΔΝΤ ζητά να αποσυρθεί η διάταξη θεωρώντας ότι μπορεί στο μέλλον να γενικευτεί και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα των εργοδοτών να προβαίνουν σε απολύσεις.

Διαψεύδει ο Φίλης



Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας τα περί απαίτησης των εκπροσώπων των θεσμών για απόσυρση των πρόσφατα ψηφισμένων ρυθμίσεων για την ιδιωτική εκπαίδευση, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Νίκο Φίλη.

Ουδέν αναληθέστερον, τονίζει σε ανακοίνωσή του, στην οποία χρεώνει την «πληροφορία», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, στα «γνωστά συμφέροντα στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Το υπουργείο διαμηνύει ότι «οι ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και για τα άλλα θέματα των ιδιωτικών σχολείων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστούν κανονικά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.