Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο ποσοστό υπεραιωνόβιων


Η Ιαπωνία είναι για ακόμα μια χρονιά η χώρα με τους περισσότερους αιωνόβιους! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας...


 οι Ιάπωνες που έχουν φτάσει ή ξεπεράσει το 100ο έτος της ηλικίας τους είναι πλέον 65.000 άτομα. Μάλιστα μόνο την τελευταία χρονιά τα 100α τους γενέθλια γιόρτασαν περίπου 32.000 άτομα.
Παρόλο που αριθμητικά έρχεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τις ΗΠΑ που αριθμεί περίπου 75.000 αιωνόβιους, σε ποσοστά η Ιαπωνία βρίσκεται μακράν πρώτη αφου έχει το 1/3 του πληθυσμού των ΗΠΑ.
Η Ιαπωνία τα τελευταία 46 χρόνια έρχεται πρώτη στους περισσότερους αιωνόβιους πολίτες βάσει ποσοστών, ωστόσο οι αριθμοί έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που φαίνεται ότι η ύπαρξη τόσων εκατοντάχρονων αποτελεί πλέον οικονομικό πρόβλημα για τη χώρα.
Μάλιστα, το 2014 η χώρα είχε ξοδέψει 2,1 εκατ. δολάρια για τα «ασημένια πιάτα», τα αναμνηστικά που δίνουν σε όσους ηλικιωμένους έχουν ξεπεράσει τα 100 τους χρόνια. Φέτος μάλιστα υπάρχει η σκέψη τα πιάτα αυτά που είναι από 100% ασήμι να αντικατασταθούν με πιάτα από πιο φθηνά υλικά.
Είναι ενδεικτικό ότι οι αιωνόβιοι της Ιαπωνίας το 1998 ήταν μόλις 10.00, ενώ σήμερα φτάνουν τους 65,692.
Παράλληλα, το 25% της χώρας είναι συνταξιούχοι, ενώ υπολογίζεται ότι έως το 2060 αυτοί που θα είναι άνω των 65 ετών θα ξεπερνούν το 40% του πληθυσμού.
Κι όλα αυτά την ώρα που η υπογεννητικότητα στη χώρα αυξάνεται ραγδαία με τον δείκτη γονιμότητας της χώρας να είναι στο 1,4 παιδιά για κάθε γυναίκα την ώρα που ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 2,1. Άλλωστε, σύμφωνα με άλλη έρευνα το 70% των αντρών και το 60% των γυναικών δεν έχουν καν σχέση, ενώ από αυτούς πάνω από το 40% δεν έχουν κανει σεξ ποτέ στη ζωή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.