Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Έσφαξε αγγελιόσημο και πίνει το αίμα των δημοσιογράφων ο Κατρούγκαλος

Μόνο στο Planet-Greece

Τεράστιες οι ευθύνες του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, που επί 4 μήνες δεν έκανε τίποτα, παρά μόνο πήγαινε στον γραφείο του Κατρούγκαλου για συζητήσεις και... τέλος!...




Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στο αγγελιόσημο (η προθεσμία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου) όπως δήλωσε ο υπ. Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, το μεσημέρι μετά τη συνάντηση με τους δανειστές, καλώντας τις ενώσεις των δημοσιογράφων να υποβάλλουν προτάσεις για την αντικατάστασή του.

Eντωμεταξύ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου με τις ενώσεις των δημοσιογράφων προκειμένου να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, εργοδότες και εργαζόμενοι, στη θέσπιση ενός πόρου (π.χ 10% επι του τζίρου των διαφημίσεων), ο οποίος θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο.

Με την κατάργηση του αγγελιοσήμου κινδυνεύει άμεσα το Ταμείο Υγείας των δημοσιογράφων, δηλαδή ο ΕΔΟΕΑΠ, με λουκέτο, αφού λαμβάνει ένα σημαντικό ποσοστό από τα ετήσια έσοδα του αγγελιοσήμου που ανέρχονται συνολικά σε 60 εκατ. ευρώ.

Στις 5.30 το απόγευμα, συναντήθηκαν οι Προέδροι των Ενώσεων με τον Κατρούγκαλο, ο οποίος τους έδωσε διωρία να τα βρουν με τους εργοδότες ώστε να νομοθετηθεί σε πρώτη φάση η συνέχιση του αγγελιοσήμου και όταν ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη αυτό να οριστικοποιηθεί με την ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ του συνόλου των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Και κάπου εκεί το... ανύπαρκτο Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, που άφησε 4 μήνες να περάσουν χωρίς να κάνει το παραμικρό, δήλωσε φεύγοντας "δεν έχουμε λόγο να έρθουμε"!

Όπως έγινε γνωστό, ορίστηκε και νέα συνάντηση την Τρίτη, με συμμετοχή και της εργοδοτικής πλευράς, με σκοπό την αναζήτηση πηγής χρηματοδότησης που θα διατηρήσει σε λειτουργία τον ΕΔΟΕΑΠ και με κατεύθυνση τη μετατροπή του νομοθετημένου πόρου του αγγελιόσημου, που πια δεν υφίσταται, σε αντίστοιχο πόρο συμφωνημένο μεταξύ της εργοδοτικής και της εργατικής πλευράς.

Το Ταμείο κύριας Ασφάλισης, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, στο εξής θα εισπράττει εργοδοτική εισφορά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ύψους 13,5%, η οποία θα αντικαταστήσει το αγγελιόσημο σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου.

Πάντως, εαν δεν υπάρξει συμφωνία η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να νομοθετήσει μονομερώς για να μην υπάρξουν απώλειες εισφορών στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.