Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Το Φανάρι διαψεύδει τα περί εμπλοκής του στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία


Επίσημη θέση έλαβε το Φανάρι στα σενάρια περί εμπλοκής του στην προ μηνός απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία...



Όπως αναφέρει το vimaorthodoxias.gr, ο π. Δοσίθεος Αναγνωστόπουλος, υπεύθυνος του Πατριαρχικού Γραφείου και του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέφρασε τη λύπη του για όσα γράφτηκαν στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και έκανε λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» αναφορικά με το σενάριο ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται πως η φιλικά προσκείμενη στον Ερντογάν τουρκική εφημερίδα «Aksam» δημοσίευσε ένα άρθρο, όπου επικαλέστηκε «σοκαριστικές δηλώσεις» από τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στην Υεμένη, Άρθουρ Χιουζ, σύμφωνα με τις οποίες «ο Γκιουλέν ήθελε να κάνει το πραξικόπημα με τη στήριξη της CIA και του «ελληνικού» Πατριαρχείου». Ο ίδιος ο διπλωμάτης βέβαια με δική του επιστολή διέψευσε το άρθρο.
Πηγές στο Φανάρι θεωρούν πως στόχος της όλης ιστορίας ήταν ένα πλήγμα για το πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.