Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ο καιρός της Παρασκευής


Βροχές και καταιγίδες...




Την Παρασκευή αναμένονται τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα Ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι ισχυρά κυρίως στην Πελοπόννησο και ενδέχεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις που κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στα Ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά στην Πελοπόννησο και τη δυτική και την κεντρική Στερεά από το βράδυ θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Πελοπόννησο ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά Ηπειρωτικά και την Κρήτη και τις απογευματινές ώες στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.