Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Φοβάται νέα... δεκεμβριανά η ΕΛ.ΑΣ. τον Σεπτέμβρη


Για νέα περίοδο έντασης και ταραχών που θα προκαλέσουν οι "γνωστοί- άγνωστοι" κάνει λόγο η "Καθημερινή της Κυριακής", η οποία παράλληλα παραθέτει την ανησυχία που εκφράζουν κύκλοι της Αστυνομίας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα "θερμό" φθινόπωρο...



Το στίγμα του τι ενδεχομένως θα ακολουθήσει το έδωσε αναρχική εφημερίδα που διανέμεται πανελλαδικά σε στέκια και καταλήψεις αντιεξουσιαστών, η οποία δημοσίευσε κείμενο με τίτλο "όλοι μισούν την αστυνομία"- δανειζόμενη σύνθημα των Γάλλων διαδηλωτών που μετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων. Το εν λόγω κείμενο καταλήγει ως εξής: "ένα χαμόγελο και μια σφιγμένη γροθιά καθώς μπαίνουμε για τα καλά στην εποχή των ταραχών…".

Η στρατηγική σύγκρουσης με την κυβέρνηση που ακολουθεί πάγια μερίδα του αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου και οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις κουκουλοφόρων στις διμοιρίες των ΜΑΤ περιμετρικά του Πολυτεχνείου και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια, κάνουν πολλούς στο εσωτερικό της Αστυνομίας και τις τάξεις της αντιπολίτευσης να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός "θερμού φθινοπώρου", με αφετηρία τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Όπως υποστηρίζουν, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της "ήπιας διαχείρισης" που προκρίνει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζουν σημάδια ατολμίας και διστακτικότητας στη λήψη αποφάσεων, ενώ αντίθετα, οι ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων, ολοένα και αποθρασύνονται.

Ο ξυλοδαρμός του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλου, για παράδειγμα, στο περιθώριο πορείας αναρχικών το βράδυ της Δευτέρας, χαρακτηρίστηκε από τον υπ. Προστασίας του Πολίτη ως "μεμονωμένο συμβάν" και ο δράστης "κακοήθης". Χαρακτηριστικό της έντασης που παγιώνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι ότι μόνο στη διάρκεια του Αυγούστου καταγράφηκαν: Επιθέσεις με μπογιές και βόμβες μολότοφ σε δύο εκκλησίες των Εξαρχείων και τη Μονή Πετράκη, δύο επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, τέσσερις νύχτες επεισοδίων περιμετρικά του Πολυτεχνείου, ενώ τη Δευτέρα επανεμφανίστηκε η "συλλογικότητα" Ρουβίκωνας προκαλώντας φθορές στα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στο Κιάτο.

Ανά 48ωρο

"Κάθε δύο ημέρες 150-200 πιτσιρικάδες με κουκούλες προκαλούν επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο πετώντας μολότοφ κατά των διμοιριών και βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι εντολές που παίρνουμε από τα κεντρικά της ΓΑΔΑ είναι να μην κάνουμε τίποτα και να υποχωρούμε στα "ντου" των νεαρών. Μόνο όταν η κατάσταση εκτραχύνεται, για παράδειγμα πυρπολούνται λεωφορεία ή η οδός Πατησίων παραμένει κλειστή για ώρες, δίνεται εντολή για συλλήψεις αι προσαγωγές", λέει στην "Καθημερινή" αστυνομικός με καλή γνώμη του θέματος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι στα επεισόδια των τελευταίων μηνών εκπαιδεύεται νέα γενιά "μπαχαλάκιδων" και κατέληξε λέγοντας ότι "οι μόνες συλλήψεις κουκουλοφόρων στη διάρκεια των τελευταίων μηνών έγιναν όταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ βρέθηκε ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δίνοντας εντολή σε αστυνομικούς της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ να εγκλωβίσουν ταραξίες στην οδό Τοσίτσα".

Εξίσου αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία χαμηλόβαθμου αστυνομικού που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ο οποίος δήλωσε στην "Καθημερινή" ότι "η Ασφάλεια είναι απούσα από τα Εξάρχεια, με συνέπεια να μην έχει πληροφόρηση για τις κινήσεις αντιεξουσιαστών". Ο ίδιος ενέπλεξε στην "εξίσωση" και τις καταλήψεις "στέγης" μεταναστών που βρίσκονται μέσα και περιμετρικά των Εξαρχείων. Όπως είπε, σε αρκετές από αυτές έχουν βρει κατάλυμα, εκτός από μετανάστες, αλλοδαποί αναρχικοί και "αλληλέγγυοι" από χώρες της ΕΕ, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη με τα μέλη της πρωτοβουλίας "No Border Camp".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.