Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή η εταιρεία βγάζει εκατομμύρια από ταινίες που έχετε ήδη δει [εικόνες]

Η εταιρεία ψυχαγωγίας Secret Cinema έχει πείσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να κάνουν ακριβώς αυτό – κάποιες φορές, μάλιστα, δίχως να τους λέει τον τίτλο της ταινίας από πριν...



Αλλά δεν πρόκειται για κάποια ακριβή βόλτα στο τοπικό σας multiplex. Παίρνετε πολλά περισσότερα από ποπ-κορν και μια προβολή.

«Αντί να βλέπετε μια ταινία, ουσιαστικά βρίσκεστε στην ταινία …ζείτε την ταινία», λέει ο Φάμπιεν Ρίγκαλ, ιδρυτής της Secret Cinema με έδρα το Λονδίνο.

Ο Ρίγκαλ λέει ότι προσφέρει μια «ψυχαγωγική εμπειρία στην οποία βυθίζεσαι». Και φαίνεται ότι όλο αυτό αποδίδει – τέσσερες προβολές τους τελευταίους 18 μήνες έχουν προσελκύσει 180.000 ανθρώπους.

secret-cinema2
Σε κάποιες εκδηλώσεις, η ταινία παραμένει μυστήριο όταν τα εισιτήρια διατίθενται προς πώληση. Το σλόγκαν της εταιρείας είναι «Μην το πεις σε κανέναν».

Ο κάθε κάτοχος ενός εισιτηρίου αποκτά μια μυστική ταυτότητα, και μαθαίνει τι πρέπει να φορέσει και πού να πάει μέσω μιας σειράς αινιγματικών μηνυμάτων. Για την ταινία ‘Dr. Strangelove’, τα μηνύματα είχαν τη μορφή φύλλων πορείας. Για το ‘28 Days Later’, η εταιρεία έστειλε προσκλήσεις για ιατρικό ραντεβού στο νοσοκομείο.

secret-cinema3
Μόλις οι fan πηγαίνουν στον χώρο της προβολής – συχνά πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους που μετατρέπονται σε κινηματογραφικό σκηνικό -, γίνονται κομμάτι της ταινίας. Ηθοποιοί ενθαρρύνουν το κοινό να συμμετάσχει, αναθέτοντας καθήκοντα και βάζοντας τους επισκέπτες μέσα στο σενάριο.

Η εταιρεία διοργανώνει επίσης events βασισμένα σε κλασικές καλτ ταινίες όπου γνωρίζεις εκ των προτέρων τι παίρνεις – τουλάχιστον ως προς το ποια ταινία πρόκειται να δεις. Η πιο πρόσφατη παραγωγή αυτού του είδους ήταν το Dirty Dancing, που προσέλκυσε 30.000 άτομα, τα οποία πλήρωσαν 68 λίρες για ένα εισιτήριο.

Οι περισσότεροι έφτασαν στο ειδικό σκηνικό που είχε στηθεί για την προβολή, στο ανατολικό Λονδίνο, φορώντας ρούχα εκείνης της περιόδου. Έκαναν μαθήματα χορού, έπαιξαν παιχνίδια, και έφαγαν σνακ προτού παρακολουθήσουν την ταινία στο τέλος της βραδιάς.

secret-cinema Η εκδήλωση, τον Ιούλιο που μας πέρασε, ήταν τόσο πετυχημένη που σήμανε την επιστροφή του Dirty Dancing στο top-10 του βρετανικό box office, σχεδόν τριάντα χρόνια από την πρώτη προβολή του.
«Θεωρώ ότι οι άνθρωποι διψούν για εμπειρίες που θα τους κάνουν να νοιώσουν ζωντανοί και συνδεδεμένοι με τους άλλους ανθρώπους» επισημαίνει ο Ρίγκαλ.
secret-cinema4 Η Secret Cinema το 2003 είχε μόνο τον Ρίγκαλ και λιγοστούς άλλους θαυμαστές του σινεμά, αλλά πλέον έχει 15 άτομα μόνιμο προσωπικό και εκατοντάδες εξωτερικούς συνεργάτες. Και δεδομένης της επιτυχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο ιδρυτής της εταιρείας σκέφτεται να επεκταθεί σε άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ είναι μια εμφανής επιλογή, αλλά ο ίδιος λέει ότι δεν βιάζεται: «Πρέπει να υπάρχει το σωστό τάιμινγκ», καταλήγει.
secret-cinema5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.