Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Όλο το παρασκήνιο της τριήμερης εξόρμησης Μητσοτάκη στην ΔΕΘ


Το τριήμερο των...γαλάζιων εορτασμών ξεκίνησε με την καθιερωμένη δεξιωση για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που αυτή τη χρονιά έλαβε χώρα στο Εlectra Palace. Το κρασι ήταν καλό, ενώ αρκετές φορές πέρασαν και πλατώ με...




καναπεδάκια. Το κλίμα ήταν πολύ χαλαρό και ευχάριστο μεταξύ των ανθρώπων της επικοινωνίας της ΝΔ, των λίγων βουλευτών και άλλων στελεχών που βρέθηκαν στο χώρο και των δημοσιογράφων, ενώ...την παράσταση έκλεψε η κόρη του διευθυντή του γραφειου Τύπου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, Εβελίνα (μόλις πέρασε στην ΑΣΟΕΕ), η οποία βοήθησε στις διαπιστεύσεις των συναδέλφων κατά την είσοδό τους στον χώρο. Φαίνεται πώς ο κος Λαζαρίδης επιχειρεί να μετατρέψει την επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας σε οικογενειακή υπόθεση, κάτι για το οποίο ακούγονται γκρίνιες από πολλά σημαίνοντα στελέχη του κόμματος.

Στον χώρο έφτασε μετά τις 22:00 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού είχε βρεθεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αρκετά χαλαρός, αν και...φειδωλός, μιας και δεν ήθελε να διαρρεύσει τίποτα για την ομιλία που θα έκανε την επόμενη μέρα. Μετά τις 23:00, το πάρτι «έσπασε» και όσοι άντεχαν διασκορπίστηκαν σε παραπλήσια μπαρ για ένα ακόμα ποτό, μιας και ήταν νωρίς για ύπνο.

Το Σάββατο, μια έκπληξη περίμενε όσους πολίτες έτυχε να περπατούν γύρω στις 11:15 στον παραλιακό δρόμο, κοντά στα Λαδάδικα. Και αυτό γιατί εκείνη την ώρα μια αυτοκινητοπομπή σταμάτησε έξω από τα νέα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει μια ενδιάμεση στάση εκεί, πριν πάει στα περίπτερα της ΔΕΘ, όπου και ενεγράφη ως εθελοντής δότης μυελού των οστών. Βέβαια, τα περισσοτερα γαλάζια στελέχη αξιοποίησαν τον ωραίο καιρό για βόλτες και καφέδες με φίλους, αν και η ζέστη συνδυαστικά με την υγρασια δεν ευνοούσαν το...πολύ περπάτημα. Ένας από τους πιο πολυπληθείς καφέδες έλαβε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου βουλευτές (28 παρακαλώ) , αυτοδιοικητικοί και στελέχη πέρασαν για να χαιρετίσουν τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδειχνε να το απολαμβάνει, ομολογουμένως.

Το βράδυ του Σαββάτου όμως όλοι ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους στο Βελλίδειο. Αυτό βέβαια που σημείωσαν έμπειρα γαλάζια στελέχη ήταν πως, παρά το καλό κλίμα, έλειψε η παρουσια των ΟΝΝΕΔιτών, οι οποίοι έδιναν παλμό και υποδέχονταν ιδίως τους πρώην πρωθυπουργούς. Σημειωτέον, τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς συνέπεσαν, ενώ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Βλάχο, χειροκροτήθηκε.

Μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κλείστηκαν και τα ραντεβού για φαγητό, ποτό και άλλα τινά. Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε στις «7 θάλασσες», όπου ο όμιλος των Παραπολιτικών διοργάνωσε ένα πάρτι για τα 4 χρόνια του, ενώ σε διπλανό μαγαζί φίλοι και γνωστοί πέρασαν να ευχηθούν στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, η οποία είχε τη γιορτή της. Να σημειωθεί, πάντως, πως οι γαλάζιοι που ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά συγκρατημένοι ως προς το θέμα «μπουζούκια», αν και αρκετοί δεν απέφυγαν τον πειρασμό της επίσκεψη στο «Όνειρο» που εμφανίζεται ο δημοφιλής Νίκος Βέρτης, μένοντας όμως μακριά από check-in και φωτογραφίες. Ορισμένοι, πάντως, έκαναν τη βόλτα τους από το δημοφιλές Markiz, ενώ οι γαλάζιοι Θεσσαλονικείς προτίμησαν το πιο «κλασικό» Τrois.

Υ.Γ.: Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, η πιο ενδιαφέρουσα συνάντηση θα ήταν αυτή μεταξύ της Άντζελας Δημητρίου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν είχε γίνει. Και αυτό γιατί η Λαίδη διέμενε στο εντυπωσιακό The Met, όπου έμεναν επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του, μιας και είναι αρκετά κοντά στα «Μαμούνια», όπου εμφανίζεται με τον Γιώργο Γιασεμή. Πάντως, απ' ότι μαθαίνω, ορισμένα γαλάζια στελέχη είχαν τη χαρά-και την τιμή θα προσεθετα-να πετύχουν τη Λαίδη στους χώρους του ξενοδοχείου. Αλλά μέχρι εδώ θα πω. Μου έχει μείνει μόνο η απορία, αν της ζήτησαν αυτόγραφα, αλλά θα μάθω και θα επανέλθω.

Υπερκοριός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.