Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο καιρός της Δευτέρας


Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας...




Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και τοπικά στο αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Στην Αττική αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Γρήγορα θα αναπτυχτούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νοτιά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται στα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα νοτιά αρχικά αίθριος και μετά το μεσημέρι νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. στα νοτιά δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χωρά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. στις υπόλοιπες
περιοχές κατά διαστήματα νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.