Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

"Παγώνει" τις επιστροφές ΦΠΑ το ΥΠΟΙΚ


«Βουνό» σχηματίζουν πλέον οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ στις εφορίες, καθώς οι επιχειρήσεις ζητούν σχεδόν 1 δισ. ευρώ που τους χρωστά το κράτος, αλλά δεν τους τα δίνει...Την ίδια στιγμή δηλαδή που το υπουργείο Οικονομικών ζητά από τις ασφυκτιούσες επιχειρήσεις να πληρώσουν στην ώρα τους (ή και προκαταβολικά για του χρόνου) φόρους εισοδήματος, έκτακτες εισφορές, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ, τα στοιχεία της ΓΓΔΕ δείχνουν το Κράτος τους στερεί την ρευστότητα που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα:

- 66.214 αιτήματα επιστροφών ΦΠΑ είχαν σωρευτεί στις εφορίες, μεχρι την περασμένη Παρασκευή. Αυξήθηκαν κατά 1400 σε μία εβδομάδα μόλις.

- τα αιτήματα επιστροφών είχαν ξεπεράσει τα 975 εκατ. ευρώ. Αυξήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα κατά περίπου 43 εκατ. ευρώ.

- σε 101 Δ.Ο.Υ. από τις 112 υπάρχουν αιτήματα επιστροφών που εκκρεμούν πάνω από 90 ημέρες

- σε 42 από τις 112 ΔΟΥ οι αιτήσεις εκκρεμούν πάνω και από ένα χρόνο!

- 811 αιτήματα παραμένουν «στο συρτάρι» στη ΦΑΕ Αθηνών, με μέσο χρόνο αναμονής 400 ημέρες

- το ρεκόρ αναμονής παρατηρείται στη ΔΟΥ της Κω (1.855 ημέρες ή πάνω και από 5 χρόνια ήδη), στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (1.533 ημέρες), στη Δ.Ο.Υ. Κιλκίς (1.262 ημέρες) και στην Α΄Θεσσαλονίκης (1.122 ημέρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.