Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσικό μαχητικό αναχαίτισε αμερικανικό κατασκοπευτικό στη Μαύρη Θάλασσα


Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε «μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική» αναχαίτιση ενός...


 αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που εκτελούσε τακτική εναέρια περιπολία πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν στο Reuters δύο αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ τόνισε πως η Ρωσία χρειάστηκε να δώσει εντολή για άμεση απογείωση δύο ρωσικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-27 από την βάση της Κριμαίας για να αναχαιτίσει τα αμερικανικά κατασκοπευτικά που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ πετούσαν με κλειστούς τους αναμεταδότες τους.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε πως το περιστατικό διήρκησε περίπου 19 λεπτά και το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος ήρθε σε απόσταση 10 ποδών από το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος P-8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.