Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Αιγιάλεια: Τσακώθηκαν για τον τάφο...πάνω από τον νεκρό! - Επενέβη ο Δήμαρχος ενώ ο ιερέας διέκοψε την ταφή


Aξέχαστη θα μείνει η σημερινή μέρα σε ‘κεφαλοχώρι’ της Αιγιάλειας, καθώς η υπόθεση της ταφής ενός ηλικιωμένου συμπολίτη που...


 πέθανε χτες, παραλίγο να προκαλέσει πολύ σοβαρά επεισόδια με απρόβλεπτη εξέλιξη, με αφορμή μια αμείλικτη ενδοοικογενειακή διαμάχη για το…ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικογενειακού τάφου!

Σύμφωνα με το filodimos.gr, όλα οφείλονται στην επιμονή της οικογένειας του νεκρού να ταφεί στον οικογενειακό τάφο, για τον οποίο υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στους συγγενείς για το σε ποιον ανήκει και ποιους μπορεί να φιλοξενήσει, ανάλογα με τα μέτρα και τη χωρητικότητά του. Όλοι, δηλαδή, επιθυμούν να τον αξιοποιήσουν όταν έρθει η ώρα, όμως υπάρχει αντίρρηση από το υπόλοιπο σόι, καθώς καθένας διεκδικεί εκεί μια θέση, όπως λένε συγχωριανοί που γνωρίζουν για αυτή την -όχι και τόσο συνηθισμένη- διαμάχη.

Η υπόθεση έφτασε να απασχολήσει έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου του χωριού σήμερα το πρωί, παρόντος και του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου, του νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Γιώργου Μπέσκου αλλά και αστυνομικής δύναμης με επικεφαλής τον διοικητή του ΑΤ . Αιγίου κ. Λεωνίδα Ξυλογιαννόπουλου, που λόγω της συμβολής τους αποφεύχθηκαν τα χειρότερα! Κι αυτό, γιατί από το περιβάλλον του συχωρεμένου υπήρχαν γκρίνιες και απειλές ακόμα και την ώρα της κηδείας, με τον ιερέα, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, να διακόπτει κάποια στιγμή την τελετή και να ζητεί σεβασμό στη μνήμη του νεκρού, τον οποίο ‘διάβαζε’ εκείνη την ώρα.

Τελικά, με απόφαση των τοπικών αρχών, δόθηκε η ‘σολομώντεια’ λύση: Κυριολεκτικά λίγο πριν αρχίσει η κηδεία, δόθηκε εντολή να ανοιχτείΝΕΟΣ τάφος ακριβώς δίπλα στο ‘επίμαχο’ σημείο του νεκροταφείου. Μάλιστα, παρέστη ανάγκη να κοπεί και ένα δέντρο για να διευκολυνθεί η όλη επιχείρηση, η οποία φυσικά έγινε κάτω από αστυνομικά μέτρα ασφαλείας. Τελικά ο νεκρός αναπαύτηκε στην τελευταία του κατοικία, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η οικογένειά του προτίθεται να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης για την όλη υπόθεση, η οποία όπως είναι λογικό έδωσε τροφή για ποικίλα σχόλια στη μικρή κοινωνία του χωριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.