Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Τώρα απαγορεύουν την μπούρκα και οι... τζιχαντιστές


Σε κοινωνίες όπου ο θρησκευτικός φανατισμός διέπει κάθε πτυχή της καθημερινότητας, οι πολίτες - και ιδίως οι καταπιεσμένες ομάδες, όπως...


 οι γυναίκες - ζουν έναν μόνιμο εφιάλτη με αδιάκοπα μεταβαλόμενους κανόνες, τους οποίους είναι αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς.
Αυτό γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανές με την πρόσφατη απαγόρευση η οποία τέθηκε σε ισχύ από τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη, στο Βόρειο Ιράκ, και αφορά την γνωστή μπούρκα, το ένδυμα το οποίο μέχρι τώρα ήταν επιβεβλημένο να φορούν οι γυναίκες σε κάθε τους βήμα, προκειμένου να μην κινδυνεύουν με λιθοβολισμό ή ακόμα και με εκτέλεση.
Το γεγονός ότι μέχρι τώρα η επιβολή της μπούρκας γινόνταν με κτηνώδη μέσα που αντιμετώπιζαν τις γυναίκες χειρότερα κι από ζώα, δεν εμπόδισε τους τζιχαντιστές στη Μοσούλη από το να απαγορεύσουν το κάλυμμα του προσώπου στις γυναίκες που εισέρχονται σε συγκεκριμένες ζώνες εντός της πόλης.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Iran Front Page, η απαγόρευση εφαρμόζεται από την περασμένη Παρασκευή για λόγους ασφαλείας, αφού πολλοί αξιωματικοί των τζιχαντιστών έχουν σκοτωθεί το τελευταίο διάστημα από βομβίστριες αυτοκτονίας οι οποίες κρύβουν τα εκρηκτικά με τα οποία είναι ζωσμένες κάτω από το βαρύ ένδυμα.
Ο κανονικός ενδυματολογικός κώδικας που επιβάλλει με απίστευτη βία το Ισλαμικό Κράτος επιβάλλει στις γυναίκες να καλύπτουν όλο τους το σώμα με μαύρο ύφασμα, από την κορφή μέχρι τα νύχια. Όπως επισημαίνεται στον ιστότοπο, οι γυναίκες στην υπόλοιπη Μοσούλη - εκτός από τις ζώνες που ορίζει η απαγόρευση - και στις άλλες περιοχές που ελέγχει το ISIS θα πρέπει να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τον ανωτέρω κώδικα, αλλιώς αντιμετωπίζουν σκληρές τιμωρίες όπως λιθοβολισμός και ξυλοδαρμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.