Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Αυξήσεις για όσους λαμβάνουν μία σύνταξη, μειώσεις για διπλοσυνταξιούχους


Με τις συντάξεις Οκτωβρίου που θα καταβληθούν στο τέλος του μήνα θα επιβληθεί εισφορά υγείας 6% σε όλες τις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ...


Η εφαρμογή της πρόβλεψης με βάση τον ασφαλιστικό νόμο θα έχει ως αποτέλεσμα την διπλή εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ για όσους λαμβάνουν δύο συντάξεις, ενώ θα οδηγήσει σε μικρές αυξήσεις για όσους λαμβάνουν μία κύρια σύνταξη, αφού στο εξής η παρακράτηση θα γίνεται στο καταβαλλόμενο ποσό της κύριας σύνταξης, έχοντας αφαιρεθεί το ποσό που αντιστοιχεί στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ η ισχύς του μέτρου που έχει τεθεί από τον ασφαλιστικό νόμο από την 1η Ιουλίου, προβλέπει ότι "το ποσό της εισφοράς που προκύπτει, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις από 1/7/2016 θα παρακρατηθεί σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, με την πρώτη δόση να παρακρατείται μαζί με την σύνταξη του μήνα Νοεμβρίου 2016".
Ωστόσο στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος λαμβάνει περισσότερες της μίας, κύριες συντάξεις, τότε η εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ θα υπολογίζεται στο άθροισμα των καταβαλλόμενων συντάξεων. Αυτό θα οδηγήσει σε μειώσεις ακόμη και κύριων συντάξεων καθώς το 6% θα επιβληθεί και στις δεύτερες κύριες συντάξεις που έως τώρα δεν επιβαρύνονταν με εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.