Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο θηλασμός προστατεύει τις γυναίκες από τον θάνατο λόγω καρκίνου μαστού


Ο θηλασμός μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά στις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, καθώς...


 φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Breastfeeding Medicine.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Linkoping της Σουηδίας και το Πανεπιστήμιο του Τρόμσο της Νορβηγίας εξέτασαν την σχέση μεταξύ του ιστορικού θηλασμού και της επιβίωσης από καρκίνο μαστού αλλά και συνολικά σε γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο μαστού και είχαν ζήσει αρκετά ώστε να συντρέχουν και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν ουσιαστικά τη θνησιμότητα.
Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι οι γυναίκες 20 χρόνια μετά την υποβολή τους σε χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, όταν έχουν ιστορικό θηλασμού έχουν καλύτερο ποσοστό επιβίωσης.
Όσες είχαν επιβιώσει καρκίνου του μαστού και είχαν επίσης θηλάσει τα παιδιά τους για περισσότερους από έξι μήνες είχαν χαμηλότερη θνησιμότητα σχετική με τον καρκίνο αλλά και συνολική, μετά από 20 χρόνια.
«Η μελέτη επιβεβαιώνει τα μακροπρόθεσμα οφέλη του μητρικού θηλασμού για την ίδια τη γυναίκα, ακόμα και ως προς τη μείωση της σοβαρότητας και επιθετικότητας του καρκίνου του μαστού» σχολιάζει ο αρχισυντάκτης του Breastfeeding Medicine Αρθουρ Έιντελμαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.