Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τι σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα, ανάλογα με τον παρτενέρ


α σεξουαλικά όνειρα αναστατώνουν και προβληματίζουν τους ανθρώπους. Κι ενώ ψάχνονται για...


 ενδόμυχα ερωτικά συναισθήματα το επόμενο πρωί, φαίνεται ότι τελικά δεν είναι αυτό που νομίζουν.


Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται ο Ian Wallace, ψυχολόγος ονείρων και συγγραφέας του βιβλίου «Τα Top 100 Όνειρα: Τα Όνειρα που Έχουμε Όλοι και τι Πραγματικά Σημαίνουν», ο οποίος αποδίδει τα όνειρα, ακόμα κι αυτά που έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο, σε πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε χαρακτήρας στα όνειρά μας αντιπροσωπεύει ένα μικρό κομμάτι από τη δική μας προσωπικότητα.

Πώς όμως συνδέεται ο κάθε χαρακτήρας-παρτενέρ με την πραγματική ζωή μας;

Το αφεντικό: Το σεξ στο εργασιακό περιβάλλον, μπορεί να είναι το πιο κοινό σεξουαλικό όνειρο, αλλά η ερμηνεία του ενδέχεται να μην έχει καμία σχέση με το σεξ. Αν και δεν είναι απίθανο να έλκεστε όντως σεξουαλικά από το αφεντικό σας, το να κάνετε σεξ μαζί του σε ένα όνειρο, πιθανώς να σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό: ότι το υποσυνείδητό σας αντιλαμβάνεται τη δική σας ικανότητα να αποφασίζετε και να ενεργείτε ως ηγέτης.

Ένας σταρ: Είναι οι δεύτεροι σε συχνότητα πρωταγωνιστές στα σεξουαλικά όνειρα, μετά τα αφεντικά. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να βρεθούν στο κρεβάτι με ένα διάσημο πρόσωπο, στα όνειρά τους. Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Απλά η ψυχή σας αναγνωρίζει ένα ταλέντο που έχετε από κοινού με τον σταρ που ονειρευτήκατε.

Ένας φίλος/η: Αν ένας φίλος πρωταγωνιστεί στα σεξουαλικά όνειρά σας, ενδεχομένως να έχει μία δεξιότητα που θαυμάζετε ή βλέπετε στον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να προβληματιστείτε. Πιθανόν να έχει κάποια ταλέντα, τα οποία το υποσυνείδητο σας προσπαθεί να αναπτύξει.

Ένας ξένος: Οι συμπρωταγωνιστές στα σεξουαλικά όνειρα που είναι ξένοι, συνήθως φορούν μάσκα ή δεν έχουν πρόσωπο. Ποιος είναι, λοιπόν, ο μυστηριώδης εραστής; Είναι το υποσυνείδητό σας που σας καλεί να ξεσκεπάσετε το ταλέντο που κρύβετε μέσα σας. Σύμφωνα, μάλιστα με την dr. Gillian Holloway, η οποία διατηρεί ιστοσελίδα για την ερμηνεία των ονείρων, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ανακαλύπτετε τις ιδιότητες που θέλετε σε ένα σύντροφο, έστω κι αν βρίσκεστε ακόμα στο στάδιο της αναζήτησης.

Το… φλερτ: Μπορεί να φαντάζει λογικό το γεγονός ότι το πρόσωπο με το οποίο φλερτάρετε πρωταγωνιστεί στα σεξουαλικά όνειρά σας, ωστόσο, ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό δεν είναι και τόσο προφανής. Με άλλα λόγια δεν σημαίνει ότι θέλετε να κάνετε σεξ μαζί του/της. Στην πραγματικότητα βρίσκεστε στο στάδιο της επεξεργασίας μίας από τις συναισθηματικές ή πνευματικές αρετές του.

Ο/η πρώην σας: Το σεξουαλικό όνειρο με έναν πρώην εραστή, θα μπορούσε να σημαίνει ότι εν αγνοία σας επαναλαμβάνετε τις κακές συνήθειες από την αποτυχημένη σχέση σας. Εκλάβετέ το, λοιπόν, ως μια κόκκινη σημαία και φροντίστε να το πάρετε… αλλιώς.

Ο/η σύντροφός σας με άλλη/ον: Εάν δείτε το σύντροφό σας σε σεξουαλικές περιπτύξεις με άλλη/ον δεν χρειάζεται να σας πιάσει πανικός. Είναι μόνο ένα κακό όνειρο, το οποίο μάλιστα είναι πιθανό να σχετίζεται περισσότερο μαζί σας παρά με αυτόν. Ενδεχομένως να σημαίνει ότι έχετε χάσει την πίστη στις δικές σας ικανότητες ή την ελκυστικότητά σας. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και θα γίνετε εσείς η ονειρεμένη σεξουαλική παρτενέρ του

Μέλος της οικογένειας: Παρόλο που μάλλον ακούγεται διεστραμμένο και τρομακτικό, ορισμένοι ειδικοί επιμένουν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και σχετίζεται με τον χαρακτήρα του συγγενούς σας. Αν ο μπαμπάς, η αδελφή ή ο θείος σας έχει κάποιο χαρακτηριστικό που θαυμάζετε ή αναγνωρίζετε στον εαυτό σας, τότε είναι πολύ πιθανό να κάνετε μαζί του σεξ. Και μετά… θα ξυπνήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.