Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Το αγαπημένο παιδί του ΣΕΒ, Αλέξης Τσίπρας που έγινε... "Ρομπέν των Δασών"


Ο ΣΕΒ επιτίθεται στον κ. Α. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «Ρομπέν των Δασών», με αφορμή τις εξαγγελίες για κάλυψη κοινωνικών αναγκών από τα έσοδα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες...



«Παρά τις ιδιαιτερότητες της αναπτυξιακής φιλοσοφίας των διαφορετικών πολιτικών χώρων, οι παρουσιάσεις των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη συγκλίνουν στην αναγκαιότητα ταχείας εξόδου από την κρίση και την ύφεση και τη μετάβαση της οικονομίας σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο εστιασμένο στις επενδύσεις και τις εξαγωγές, με περισσότερο σχεδιασμό, λιγότερη παροχολογία και μεγαλύτερη συμμόρφωση προς τους περιορισμούς του μνημονίου, από κάθε άλλη φορά», αναφέρει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

«Υπήρξε, επίσης- προσθέτει- «συμφωνία θέσεων, όσον αφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, μέσω της μεγαλύτερης διείσδυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2018 σε συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο δημοσιονομικό περιθώριο για τη μείωση της υπερφορολόγησης της ιδιωτικής οικονομίας».

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο ΣΕΒ αναφέρει, συγκεκριμένα ότι ο πρωθυπουργός «εστίασε, κυρίως, στο συνολικό τίμημα των 246 εκατ. ευρώ για τις τέσσερις άδειες, αναλαμβάνοντας, μάλιστα, ο ίδιος, ως άλλος Ρομπέν των Δασών, να μοιράσει τα λεφτά αυτά για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, όταν είναι προφανές ότι τα έσοδα αυτά δεν είναι επαναλαμβανόμενα».

Ο Σύνδεσμος ασκεί, επίσης, κριτική στη θέση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα ότι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν επιτυγχάνεται με τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

«Η ιδέα ότι η αύξηση των μισθών και η αύξηση του μεριδίου των μισθών στο συνολικό εισόδημα φέρνει ανάπτυξη είναι απολύτως λανθασμένη. Εάν δεν ήταν, τότε το μόνο που απαιτείται, για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, θα ήταν να αυξήσουμε τους μισθούς και να αναδιανείμουμε το εισόδημα, με υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και, κατ’ επέκταση, του κεφαλαίου υπέρ των μισθωτών» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.