Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Βαρύς ο πέλεκυς για όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό


Θα πληρώνουν πρόστιμα μέχρι και 65%...


Πρόστιμο 45% θα κληθούν να πληρώσουν όσοι έχουν βγάλει χρήμα στο εξωτερικό, χωρίς να το έχουν δηλώσει στην εφορία, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα αδήλωτα εισοδήματα.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις επαγγελματιών ο συντελεστής αυτός μπορεί να φθάσει και στο 65%, καθώς στην ποινή θα υπολογιστεί και ο ΦΠΑ που αναλογεί στα αδήλωτα εισοδήματα και ο οποίος ποτέ δεν αποδόθηκε στο κράτος, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Ήδη φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία για την επιβολή του μέτρου και ενώ οι δανειστές παραμένουν αμετακίνητο για τον ακατάσχετο λογαριασμό, που θα λειτουργούσε ως αποτελεσματικό κίνητρο για την εφαρμογή της χρήσης του πλαστικού χρήματος και την περιστολή της φοροδιαφυγής στο σύνολο σχεδόν της οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.