Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Δύο μετάλλια για την Ελλάδα την πρώτη μέρα των Παραολυμπιακών


Ονειρικό ξεκίνημα για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο...



Στον τελικό της σφαιροβολίας ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τρία διαδοχικά παγκόσμια ρεκόρ και τελική επίδοση 10 μέτρα και 39 εκατοστά.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Δημήτρης Ζησίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 9 μέτρα και 24 εκατοστά.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μπαχλάζ Λαχουαρί από την Αλγερία, με βολή στα 9.40.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική αποστολή είναι δεύτερη στην κατάταξη των μεταλλίων πίσω από την οικοδέσποινα Βραζιλία, η οποία έχει συγκεντρώσει ένα χρυσό κι ένα αργυρό.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Ένας ακόμη κρίκο στις μεγάλες επιδόσεις του αθλητισμού μας

"Με τη χρυσή -και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ- διάκρισή σας αποδείξατε την αστείρευτη δύναμη της ψυχής σας και μας κάνατε όλους υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια" αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στον Θανάση Κωνσταντινίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην σφαιροβολία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη επίσης τον Δημήτρη Ζησίδη για τη κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο ίδιο αγώνισμα:

"Η κορυφαία Ολυμπιακή σας διάκριση με υπέρβαση των ανθρώπινων δυσκολιών, προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στις μεγάλες επιδόσεις του αθλητισμού μας, συνεχίζοντας παράλληλα μια λαμπρή Ολυμπιακή παράδοση. Θερμά συγχαρητήρια".αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.


Συγχαρητήρια Αλ. Τσίπρα μέσω Twitter

"Οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στο #Rio2016 συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε αναρτήσεις του στο Twitter, απευθύνοντας "συγχαρητήρια στον Θανάση Κωνσταντινίδη για το χρυσό μετάλλιο και το παγκόσμιο ρεκόρ και στον Δημήτρη Ζησίδη για την κατάκτηση του χάλκινου".

ΝΔ: Ιδανικό ξεκίνημα για την ελληνική αποστολή

Χρυσό ο Κωνσταντινίδης στη σφαιροβολία και παγκόσμιο ρεκόρ και χάλκινο ο Ζησίδης! Η Ελλάδα ξανά ψηλά! αναφέρει ο πρόεδρος του Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

"Οι αθλητές της Παραολυμπιακής μας ομάδας επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες μας και πρόσφεραν ένα ιδανικό ξεκίνημα στην ελληνική αποστολή αναφέρει η υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή. "Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα, καταρρίπτοντας 3 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ, και ο Δημήτρης Ζησίδης, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τόσο για την σπουδαία αθλητική τους διάκριση όσο και για την τεράστια δύναμη της ψυχής τους. Η Ελλάδα τους καμαρώνει" υπογραμμίζει η κ. Καραμανλή.

Το Ποτάμι: Θερμά συγχαρητήρια στους Έλληνες Παραολυμπιονίκες μας

"Οι Παραολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν με τον καλύτερο, αγωνιστικά, τρόπο για τα ελληνικά χρώματα" αναφέρει ο τομέας Αθλητισμού του Ποταμιού. Όπως αναφέρει "οι Θανάσης Κωνσταντινίδης και Δημήτρης Ζησίδης κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, στη σφαιροβολία κατηγορίας F32, με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη μας να καταρρίπτει τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ. Συγχαίρουμε θερμά τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες για τις επιτυχίες τους και τους ευχαριστούμε για την υπενθύμιση της υπεροχής της σκληρής προσπάθειας ενάντια στις όποιες αντιξοότητες".

ΠΑΣΟΚ: Μας έκαναν υπερήφανους


Ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ συγχαίρει για το σθένος ψυχής και την μεγάλη αγωνιστικότητα που επέδειξαν, τους δύο Παραολυμπιονίκες Θανάση Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Ζησίδη, οι οποίοι όπως αναφέρει "μας έκαναν υπερήφανους με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη σφαιροβολία της κατηγορίας F32 με την ταυτόχρονη κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ καθώς και του χάλκινου της ίδιας κατηγορίας. Η ισχυρή θέληση, το θάρρος και η πυγμή των αθλητών αυτών αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.