Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστήμονες ανέπτυξαν αλγόριθμο που προβλέπει πότε θα αφανιστεί η ανθρωπότητα


Έναν αναλυτικό τύπο ανέπτυξαν σύγχρονοι «Nοστράδαμοι» στην προσπάθειά τους να προβλέψουν πότε ακριβώς θα συμβεί το τέλος του κόσμου…


και αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανθρωπότητα μετά από 200 χιλιάδες χρόνια πάνω στην Γη, θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της ολικής καταστροφής περίπου το 2290!
Το καναδικό ερευνητικό ινστιτούτο, BCA, το οποίο επικεντρώνεται στην Παγκόσμια Στρατηγική Επενδύσεων, βασίζουν τον ισχυρισμό τους στο ότι η ανθρωπότητα είναι ικανή να καταστρέψει μόνη τον εαυτό της, αφού, μεταξύ άλλων, απειλείται από πανδημίες, την τεχνητή νοημοσύνη και την αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με την Daily Express.
Ο Peter Berezin, μέλος του οργανισμού BCA και που ο ίδιος ο εργάζεται για να παρέχει στους πελάτες του προβλέψεις για την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, προειδοποίησε ότι υπάρχει 50 τοις εκατό πιθανότητα η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί μέχρι το έτος 2290.
Με βάση αυτές τις προβλέψεις, η ανθρωπότητα έχει πιθανότητες να αφανιστεί από 50 έως 95 τοις εκατό πριν από το έτος 3000.
Ο ερευνητής υποστήριξε επίσης ότι η γενετική τεχνολογία είναι αυτή που θα προκαλέσει τον αφανισμό της ανθρωπότητας με ταχύτερο ρυθμό.
Ο ίδιος είπε επίσης ότι η ανθρωπότητα σύντομα θα είναι σε θέση να αυξήσει το επίπεδο νοημοσύνης της, μέσω της γονιδιακής έρευνας η οποία θα οδηγήσει και σε τεχνολογική πρόοδο.
Ωστόσο προειδοποιεί, αυτό θα δώσει και μεγαλύτερο περιθώριο στην ανάπτυξη πιο επικίνδυνων τεχνολογιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μακάβρια πρόβλεψη του Berezin, έρχεται να προστεθεί στα λεγόμενα και του μεγάλου Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking,ο οποίος είχε πει ότι η ανθρώπινη φυλή θα πρέπει να αναζητήσουν τη σωτηρία της στα αστέρια – ακόμη και αν ο ίδιος έδωσε στην ανθρωπότητα περισσότερο χρόνο επιβίωσης, 1.000 έως 10.000 χρόνια από ότι, οι προειδοποιήσεις του BCA.
Συγκεκριμένα είχε πει ότι η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος του κόσμου.
Και πρόσθεσε: «Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα μιας καταστροφής στον πλανήτη Γη, σε μια συγκεκριμένη περίοδο να είναι μικρή, υπάρχει η βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει στα επόμενα χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια.
«Μέχρι εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο διάστημα, και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μια καταστροφή στη Γη δεν θα σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.