Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μνημείο συνδικαλιστικού ξεπουλήματος της ΕΣΗΕΑ στους Παππα - Κατρούγκαλο! [video]


Το... τσίρκο που λέγεται "Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ" πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Στην συνάντηση στο Μαξίμου με τον Παππά - Κατρούγκαλο με τα Προεδρεία των Ενώσεων του Τύπου για το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε μία απίστευτη δήλωση στήριξης της κυβέρνησης!...




«Εμείς ήρθαμε εδώ να ζητήσουμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη ρήτρα της συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους παλιούς και πολύ περισσότερο για τους νέους, μετά την ιστορία της αδειοδότησης» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος (φωτο αριστερά). Είπε ότι η κυβερνητική πλευρά τους παρουσίασε «ένα σχέδιο προγράμματος για την απασχόληση αρκετά μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας που θα μείνουν στην ανεργία σε περίπτωση που θα προχωρήσει η ιστορία του τριμήνου». Εξήγησε ότι «αυτό το πρόγραμμα, όπως μας παρουσιάστηκε από τον υπουργό Εργασίας, είναι μια επιδότηση εργασίας με ορίζοντα δύο χρόνων, για τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν στα κανάλια. Ένας απολυμένος δηλαδή που θα βρει εργασία θα επιδοτείται για ένα δωδεκάμηνο και το δεύτερο δωδεκάμηνο θα επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές του». «Αυτό είναι ένα πρώτο πλαίσιο και θα ξεκινήσει ένας διάλογος πάνω σε αυτό το θέμα» ανέφερε. Τόνισε ότι «η ΕΣΗΕΑ ξεκινάει έναν διάλογο και έχει συγκεκριμένα αιτήματα απέναντι στην κυβέρνηση», είπε ότι το πρόγραμμα αυτό, όπως διατυπώθηκε, θα αρχίσει να ισχύει από τις αρχές του 2017 και πως «σε αυτό το διάστημα εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε γιατί πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας». Προσέθεσε δε ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και οι κινητοποιήσεις όσον αφορά την πίεση προς την κυβέρνηση για την επίτευξη των αιτημάτων της ΕΣΗΕΑ θα συνεχιστούν και θα είναι ένας καθημερινός αγώνας. «Ούτε λέω ότι είναι πανάκεια το πρόγραμμα ούτε λέω ότι δεν θα κάνουμε τίποτε άλλο» είπε ο κ. Νικολόπουλος, για να προσθέσει ότι «για τους ανέργους είναι αυτό το πρόγραμμα και θα προσπαθήσουμε να περιλαμβάνει όλους τους ανέργους και αυτούς που θα βρεθούν εκτός και αυτούς που είναι ήδη άνεργοι». «Αυτό το πράγμα δεν λύνεται σε μια συνάντηση, θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και τον διάλογο για να εξασφαλίσουμε θέσεις για όλους τους συναδέλφους» τόνισε.

Τι μας είπε πολύ απλά ο κος Νικολόπουλος; Ότι δεν ον νοιάζουν που τα κανάλια θα είναι 4 κι ότι είναι πρόθυμος να ξεκινήσει με την κυβέρνηση του σχέδιο Κατρούγκαλου προκειμένου οι επιχειρηματίες να επιδοτούνται για τους εργαζόμενους που θα απασχολούν! Μιλάμε για το μνημείο συνδικαλισμού. Το μνημείο που κάνουν αυτοί που διοικούν την ΕΣΗΕΑ αποδεχόμενοι το θάψιμο χιλιάδων συναδέλφων.

Και μετά από αυτό το ξεπούλημα, φρόντισαν να βγάλουν ανακοίνωση απαιτώντας από τους δημοσιογράφους να απεργήσουν , ώστε να μην μεταδοθεί η ομιλία Τσίπρα στην ΔΕΘ, την οποία όμως θα μεταδώσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ η ΕΡΤ3!

Όμως, πλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή των δημοσιογράφων. Ήδη, οι εργαζόμενοι στον Alpha διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να απεργήσουν του Σάββατο!

Καμαρώστε το σχέδιο Κατρούγκαλου που δέχεται να συζητήσει το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.