Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η έλλειψη σεξ... φαίνεται στο σώμα μας!


Τα υπέρ της ενεργής σεξουαλικής ζωής τα έχουμε διαβάσει ξανά και ξανά....
Πλέον, είναι γνωστό πως το σεξ συμβάλλει στην απελευθέρωση ορμονών «της ευτυχίας», τη μείωση του άγχους, την καλή λειτουργία της καρδιάς αλλά και στην καύση θερμίδων.

Τι συμβαίνει, όμως, στο σώμα μας όταν απέχουμε για πολύ καιρό από το σεξ; Σίγουρα, η έλλειψη σεξ είναι κάτι μας πλήττει σε συναισθηματικά και σωματικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, παρατηρούν πως γίνονται πιο επιρρεπείς σε ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος και το στρες, καθώς η σεροτονίνη δεν απελευθερώνεται με τους ίδιους ρυθμούς. Έτσι, η διάθεσή μας χαλάει, η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει και η λίμπιντο… πέφτει, κάνοντας μας περισσότερο νευρικούς και κακοδιάθετους.

Επιπλέον, ένας άνθρωπος που απέχει από το σεξ, είναι δυνατό να υποφέρει από πονοκεφάλους αλλά και να πάρει κιλά, καθώς για να κατευνάσει το στρες και το άγχος του καταφεύγει στο φαγητό.

Τι λέτε; Αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.