Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η απάντηση των Ειδικών Φρουρών για την σύλληψη της Σάσας Σταμάτη


Τη στήριξή τους στον συνάδελφό τους - Ειδικό Φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. που προχώρησε στη σύλληψη της γνωστής δημοσιογράφου, Σάσας Σταμάτη, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους το Σωματείο τους...



Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η ένωση Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α τονίζει ότι ο νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι «επωνύμων δημοσιογράφων» και απλών κοινών θνητών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση, από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε. το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.

Ο Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι «επωνύμων δημοσιογράφων» και απλών κοινών θνητών. Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη «δίνη» παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον "επώνυμο". Η δικαιοσύνη έχει το λόγο!»

Το περιστατικό

Η δημοσιογράφος, συνελήφθη νωρίς σήμερα το μεσημέρι, μετά από μήνυση που της έκανε αστυνομικός για εξύβριση. Όλα ξεκίνησαν όταν η Σάσα διπλοπάρκαρε το αυτοκίνητό της έξω από το αστυνομικό τμήμα κοντάσ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά. Ο αστυνομικός της είπε να πάρει από κει το αμάξι της και σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε διαπληκτισμός. Έγινε η μήνυση και η Σάσα οδηγήθηκε στο τμήμα. Με εντολή εισαγγελέα, η Σάσα Σταμάτη συνελήφθη, μετα την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της ο ειδικός φρουρός που την κατηγόρησε για εξύβριση και αύριο(Πέμπτη) θα γίνει το δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.