Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Έστηναν ενέδρες και λήστευαν οδηγούς και πεζούς


Σε απόγνωση είχαν φτάσει πολίτες και αστυνομία από τα κρούσματα παραβατικότητας στη Θήβα Βοιωτίας και ειδικά στην περιοχή Πυρί Θηβών, όπου κοντά βρίσκεται ο καταυλισμός των Αθίγγανων...Σχεδόν καθημερινά, οι καταγγελίες παραβατικότητας στις τοπικές Αρχές αφορούν τη δράση Ρομά κάθε ηλικίας, με πλέον επικίνδυνη δραστηριότητα τους, τις συχνές ληστείες σε βάρος οδηγών στην αερογέφυρα της επαρχιακής οδού Θηβών-Λιβαδειάς στο ύψος του Πυρίου. Είναι άπειρες οι φορές που σπείρες Ρομά βάζουν τα ανήλικα παιδιά να κάθονται στην μέση του δρόμου για να σταματήσουν οδηγούς και να τους ληστέψουν, ή ρίχνουν αντικείμενα σε βάρος ή τοποθετούν οδοφράγματα.

Εξίσου συχνές είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή, όμως παρά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει, τις περιπολίες της Αστυνομίας και τις συχνές εξαρθρώσεις τέτοιων συμμοριών το πρόβλημα παραμένει και συνεχίζεται η ίδια κατάσταση...

Στην τελευταία περίπτωση, συνελήφθη άμεσα, χθες το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 33χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Ειδικότερα, ο δράστης προσέγγισε πεζός μία 53χρονη και με τη χρήση σωματικής βίας (κλωτσιές και γροθιές), απέσπασε από τη κατοχή της την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε μετά από πεζή καταδίωξη, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε η τσάντα (με όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα), η οποία αποδόθηκε στην παθούσα.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος ενέχεται επιπλέον στη διάπραξη ακόμη μίας ληστείας και δύο κλοπών και συγκεκριμένα:

Το μεσημέρι 2 Αυγούστου, στη γέφυρα του Πυρίου Θηβών, μαζί με άγνωστο αριθμό ανήλικων συνεργών του οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο εσωτερικό Ι.Χ. αυτοκινήτου με σκοπό την κλοπή, ο συλληφθείς απέσπασε, με τη χρήση σωματικής βίας, από τον οδηγό του οχήματος, ένα χρυσό σταυρό και μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό του.
Στις 24 Αυγούστου, σε περιοχή του Πυρίου Θηβών, ο 33χρονος αφαίρεσε, από κοινού με 15χρονο ανήλικο συνεργό του, μία εργαλειοθήκη από Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Στις 25 Αυγούστου το απόγευμα, επί της επαρχιακής οδού Θηβών – Λιβαδειάς, ο 33χρονος εισήλθε, μαζί με τον 15χρονο συνεργό του, εντός του οδοστρώματος και αφού ακινητοποίησαν διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε μία κοπέλα, ο 33χρονος της απέσπασε ένα κινητό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.