Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Εξώδικη διαμαρτυρία με την οποία γνωστοποιούν την επίσχεση εργασίας στην οποία προχωρούν από σήμερα κατέθεσαν...


 οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου για τη διευθέτηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους.
Οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό κάνουν λόγο για μια άκρως απογοητευτική εικόνα εκκαθάρισης των υποβολών Μαρτίου 2016 καθώς μόνο το 10% των γιατρών έχει πληρωθεί.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, σε εκκρεμότητα παραμένει η εκκαθάριση
- 3.200 υποβολών επισκέψεων. Σε 1.700 επισκέψεις, διαπιστώνεται τεχνικό πρόβλημα ταυτοποίησης και συσχέτισης του ψηφιοποιημένου φυσικού παραπεμπτικού με το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό στο e-dapy,
- 480 υποβολών διαγνωστικών εργαστηρίων,
- 130 υποβολών ιατρικών πράξεων κατηγορίας Α (καρδιολογία, γαστρεντερολογία, νευρολογία, γυναικολογία και φυσιατρική),
- 115 υποβολών ιατρικών πράξεων κατηγορίας Β (πνευμονολογία, ΩΡΛ, οφθαλμολογία, κ.λπ).
Επιπλέον, υποστηρίζουν ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση του ανακοινωθέντος χρονοδιαγράμματος πληρωμών του ΕΟΠΥΥ από την διοίκηση του, με την πραγματική εικόνα εκκαθάρισης, ενταλματοποίησης και πληρωμών των συμβεβλημένων ιατρών.
Τέλος, δεν έχει δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων και του 10% της περιόδου 2012-2015 από τον Οργανισμό, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί η πληρωμή 283 εκατομμυρίων ληξιπρόθεσμων οφειλών φαρμακευτικής δαπάνης. Μικρό ποσό της τάξης των 29 εκατ. ευρώ έχει χορηγηθεί στον ΕΟΠΥΥ για ληξιπρόθεσμες οφειλές ιατρών και παρόχων, ενώ το συνολικό ποσό εκτιμάται στα 450 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.