Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ρωσία - Σαουδ. Αραβία ετοιμάζουν να βάλουν φρένο στην παραγωγή πετρελαίου


Στόχος τους να αυξήσουν τις τιμές του μαύρου χρυσού διεθνώς...Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συζήτησαν τις πιθανές κινήσεις που μπορούν να κάνουν για την εξισορρόπηση της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς, συμπεριλαμβανόμενου κι ενός παγώματος της παραγωγής, σε συνάντησή τους στην Κίνα.

Η συνεργασία μεταξύ των παραγωγών είναι αναγκαία για την προάσπιση της αγοράς, σύμφωνα με τον Σαουδάραβα υπουργό Ενέργειας Khalid Al-Falih, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Alexander Novak κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των G20. H συμφωνία τους για συνεργασία υποδεικνύει τις "άριστες σχέσεις", των δύο χωρών, όπως ανέφερε.

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε τη Δευτέρα μετά από τη συμφωνία του Σαουδάραβα πρίγκηπα Mohammed bin Salman και του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin προς συνεργασία για τη σταθεροποίηση των τιμών. Ο Putin είχε, επίσης, αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα πως θα ήθελε ο OPEC και η Ρωσία να φτάσουν σε συμφωνία για το πετρέλαιο.

Μία παρόμοια πρόταση δεν είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Σαουδική Αραβία είχε επιμείνει πως το Ιράν θα έπρεπε να συμφωνήσει σε πλαφόν παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.