Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Τα δύο κανάλια που ήθελε να αποκλείσει ο Παππάς και τελικά απέτυχε...


Ποια είναι αυτά: Ο «Βηματοδότης» έχει τις λεπτομέρειες....



Στο Φάληρο δεν κρύβουν πια τις εκτιμήσεις τους για το τι παίχθηκε στις δημοπρασίες των τηλεοπτικών αδειών. Στις συζητήσεις που γίνονται εκτός τηλεοπτικών σταθμών μεταφέρουν ότι το αρχικό σχέδιο Τσίπρα - Παππά προέβλεπε τον αποκλεισμό του Mega και του Σκάι. Αυτό ήταν κατά την εκτίμησή τους το επιτελικό σχέδιο...

Με αυτή την εκτίμηση προετοιμάστηκαν στο Φάληρο για τις δημοπρασίες. Διοργάνωσαν αλλεπάλληλες προσομοιώσεις διεξαγωγής του διαγωνισμού. Μάλιστα χρησιμοποίησαν και ένα πρόσωπο σπουδαγμένο στη Θεωρία των Παιγνίων και έτσι πέτυχαν να αιφνιδιάσουν...

Το Mega βέβαια απέτυχε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό επειδή οι δύο από τους τρεις μεγαλομετόχους του συμβιβάστηκαν και έκριναν λανθασμένα ότι θα τύχουν της εύνοιας του Μεγάρου Μαξίμου. Οπως απεδείχθη εκ των υστέρων, το δίδυμο του Μεγάρου Μαξίμου είχε επιλέξει τον εκλεκτό του εργολάβο Χρ. Καλογρίτσα, τον εκ Ριζοβουνίου Καρδίτσης ορμώμενο, τον οποίο ενίσχυσε και προστάτευσε η συριζαίκη Τράπεζα Αττικής.

Το σχέδιο δεν βγήκε. Βγήκε ως προς το Mega αλλά απέτυχε ως προς τα άλλα. Παραμένουν στο παιχνίδι ο Σκάι και ο Antenna, αλλά αποκλείστηκαν οι εμφανείς υποστηρικτές του Μεγάρου Μαξίμου κ.κ. Κοντομηνάς και Βαρδινογιάννης (αλήθεια, ο Λάκης πού θα παίζει τον χειμώνα;)

Εκείνο που αποκάλυψε ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου, και συγκεκριμένα το δίδυμο Τσίπρας - Παππάς, είχε επαφή με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Γνώριζε πότε τελείωνε μια δημοπρασία, πότε άρχιζε η άλλη και πότε τελείωσε η διαδικασία. Τους ενημέρωνε ο κ. Κρέτσος. Συνεπώς η διαδικασία δεν ήταν πλήρως στεγανοποιημένη. Δεν γνώριζαν, κατά τον συνεργάτη αυτόν, ποιος την κέρδισε και ποιος βγήκε έξω. Ούτε βεβαίως το ποσό.

Από το Μαξίμου όμως έγιναν και κάποιες εκτιμήσεις. Γνώριζαν για παράδειγμα ότι ο Σκάι είχε στρατηγική και ότι έκανε ασκήσεις προσομοίωσης για πολλές εβδομάδες: «Δεν ξέρουμε ποιος τους συμβούλευε, αλλά ότι ο Αλαφούζος ήταν ο καλύτερα προετοιμασμένος ήταν φανερό» είπε. Είπε όμως και κάτι άλλο για τον κ. Αλαφούζο: «Εκεί που φαινόταν ότι με τις επιθέσεις που έκανε στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο θα έχανε την άδεια, την κέρδισε, κάτι που σημαίνει ότι ο διαγωνισμός ήταν αντικειμενικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.