Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κόλαση στη Μαντάγια της Συρίας: Παιδιά αυτοκτονούν από απόγνωση


Κραυγή αγωνίας από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία και ειδικότερα στην πόλη της Μαντάγια, η οποία...


 παραμένει για μήνες αποκλεισμένη, καθώς παιδιά αυτοκτονούν από απόγνωση, προκειμένου να βάλουν ένα τέλος στον εφιάλτη που ζουν, όντας χωρίς φαγητό, νερό και τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο ανθρωπιστικών οργανώσεων, τουλάχιστον έξι έφηβοι και άλλα 7 παιδιά κάτω από 10 ετών, επέλεξαν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους, ως αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί στην αποκλεισμένη πόλη και της ψυχολογικής πίεσης που έχει δημιουργηθεί σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι διαβιώνουν σε συνθήκες πραγματικής κόλασης.
Χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από ψυχολογικές ασθένεις, όπως η κατάθλιψη και η παράνοια, ενώ τα παιδιά έχουν οδηγηθεί σε καταστάσεις που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο πολιτισμένος κόσμος.
Η Μαντάγια, σε απόσταση μόλις 40 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Δαμασκό, τελεί σε καθεστώς αποκλεισμού από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τη Χεσμπολάχ από τον Ιούλιο του 2015. Τον Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ασιτία, ενώ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις απηύθυναν αγωνιώδη έκκληση για άρση του αποκλεισμού και παροχή τροφίμων και νερού στον πληθυσμό.
Από τότε δεν υπήρξε άλλη βοήθεια, ενώ στην πόλη έχουν εξαντληθεί οι προμήθειες σε φαγητό, νερό και φάρμακα. «Η Μαντάγια και άλλες μεγάλες περιοχές της Συρίας έχουν και πάλι ξεχαστεί. Αυτή τη φορά, όμως, οι διεθνείς δυνάμεις δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν για να δράσουν», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.