Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αποκάλεσε τον Ομπάμα... «πουτ@ν@ς γιο»!


Δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τον Μπαράκ Ομπάμα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε και δεν...


 το κρύβει καθόλου ενόψει της συνάντησής του στο Λάος αποκαλώντας μάλιστα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, «πουτ@ν@ς γιο»!
Ο αριστερός, επικρινόμενος και ως λαϊκιστής νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων εξερράγη όταν του έγινε σχετική ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενες πιέσεις του κ. Ομπάμα.
«Πρέπει να έχεις σεβασμό. Δεν πρέπει απλώς να εκτοξεύεις ερωτήσεις και δηλώσεις. Πουτ@ν@ς γιε, θα σε βρίσω σε αυτό το φόρουμ», δήλωσε ο κ. Ντουτέρτε, λίγο πριν πετάξει για το Λάος, όπου θα υπάρξει σύνοδος της Ένωσης των Εθνών της Νότιας Ασίας (ASEAN).
«Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν τα γουρούνια εάν το κάνεις αυτό σε εμένα», είπε ακόμη ο κ. Ντουτέρτε.
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αναμένεται να έχει άτυπη συνάντηση με τον κ. Ομπάμα την Τρίτη το απόγευμα, στο περιθώριο της συνόδου του ASEAN στη Βιεντιάν, πρωτεύουσα του Λάος.
Ωστόσο, λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Ντουτέρτε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να πλανώνται αμφιβολίες σχετικά με την πιθανή συνάντηση των δύο ανδρών.
Αποκάλεσε τον κ. Ντουτέρτε «τύπο με έντονο ταμπεραμέντο», ενώ ανέφερε ότι θα εξετάσει μαζί με το επιτελείο του κατά πόσον μια συνάντηση μαζί του «θα είχε κάποιο νόημα».
Τους τελευταίους δύο μήνες, 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Φιλιππίνες, στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο κ. Ντουτέρτε στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.
Ωστόσο, πολλές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν ότι στοχοποιούνται και άνθρωποι οι οποίοι είναι απλώς ύποπτοι, ενώ η αστυνομία έχει εντολή «να πυροβολεί για να σκοτώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.