Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Δόση.... γιοκ τον Σεπτέμβρη από τους δανειστές στην Ελλάδα!


Σε καθεστώς συναγερμού μπαίνει και πάλι το υπουργείο οικονομικών...
Η Ευρωζώνη δεν θα δώσει το πράσινο φως στην συνάντηση του Eurogroup της Μπρατισλάβας για την απελευθέρωση της αναμενόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, αναφέρει η Κυριακάτικη Handelsblatt Global.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η γερμανική οικονομική εφημερίδα, η Ελλάδα δεν θα πάρει την δόση μέσα στον Σεπτέμβριο και ο λόγος είναι πως η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόλις δύο από τα 15 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης. Επίσης στην ελληνική κυβέρνηση πιστώνονται αργοί ρυθμοί στις αποκρατικοποιήσεις.

Η Handelsblatt Global αναφέρει ότι το Eurogroup έχει ήδη εκταμιεύσει 7,5 δισ. από τα συνολικά 10.3 τις δόσεις προς την Αθήνα, ενώ αναμένονταν μέσα στον Σεπτέμβριο τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στο Eurogroup της Μπρατισλάβας θα συζητηθεί μόνο η πορεία εκτέλεσης των προαπαιτούμενων.

Η συγκεκριμένη διαρροή ήρθε λίγο μετά την δήλωση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης τους χρέους αν παραμείνει προσηλωμένη στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.