Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιος είναι ο Ζακ Λε Παπ που θα διαχειρίζεται τα "ασημικά" της Ελλάδας


Ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ θα είναι -εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου- ο πρόεδρος του νέου υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων...



Ο Ζακ Λε Παπ είναι Γάλλος τεχνοκράτης με πολυετή θητεία στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας του και διατέλεσε επί μια τετραετία στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ όταν κατείχε τη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών τον Μάιο του 2015, το Εποπτικό Συμβούλιο εποπτεύει τη λειτουργία της «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας», της νέας εταιρείας με διάρκεια ζωής 99 χρόνια που θα δημιουργηθεί για τη σύσταση του υπερ-ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Την διοίκηση την ασκεί το Διοικητικό Συμβούλιο (Supervisory Board) που θα αποτελείται από πέντε μέλη.

Η ελληνική πλευρά θα διορίζει τα τρία και η Κομισιόν μαζί με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας τα άλλα δύο, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου. Αντίστοιχα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ εγκρίνει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας και συμμετέχει στην επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου του υπερ-ταμείου. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατόπιν πλειοψηφίας τεσσάρων μελών.

Υπενθυμίζεται πως στο υπερ-ταμείο θα λειτουργήσει με τη μορφή μιας εταιρείας συμμετοχών, υπό την οποία θα περάσουν το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) καθώς και η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) στην οποία και θα περιέλθουν οι συμμετοχές κρατικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.