Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Έναρξη συνομιλιών για Brexit το συντομότερο δυνατό θέλει ο Ντόναλντ Τουσκ


Είναι προς συμφέρον όλων η Βρετανία να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο...


 δυνατό, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
Ο Τουσκ βρίσκεται στο Λονδίνο για την πρώτη συνάντησή του με τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Με την ανάληψη των καθηκόντων της, μετά το δημοψήφισμα, η Μέι είχε πει πως η χώρας της ίσως δεν ενεργοποιήσει φέτος το Άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των συνομιλιών για την αποχώρησή της από την ΕΕ, με σκοπό η κυβέρνηση να έχει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί.
«Στόχος μας είναι να εγκαθιδρύσουμε τις στενότερες δυνατές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου. Το μπαλάκι είναι στο γήπεδο της Βρετανίας. Είναι σε συμφέρον όλων να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό», έγραψε ο Τουσκ στο Twitter.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.