Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Έκτακτο σχέδιο διάσωσης της Deutsche Bank από τη Μέρκελ


Η γερμανική κυβέρνηση και οι χρηματοπιστωτικές αρχές εκπονούν ένα σχέδιο διάσωσης για την Deutsche Bank στην περίπτωση...


 που η τράπεζα δεν θα καταφέρει να αντλήσει από μόνη της κεφάλαια για να καλύψει τα υψηλά της έξοδα για δικαστικές διενέξεις, ανέφερε η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Σύμφωνα με το προσχέδιο, η Deutsche Bank θα μπορεί να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε τιμές που θα αμβλύνουν τις πιέσεις για την τράπεζα, ανέφερε το δημοσίευμα.
Στην περίπτωση ακραίας ανάγκης, η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να αποκτήσει απευθείας ποσοστό 25%, ανέφερε το δημοσίευμα χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του.
Εκπρόσωπος της Deutsche Bank παρέπεμψε στη σημερινή συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου Τζον Κράιαν στη γερμανική εφημερίδα Bild και διέψευσε το δημοσίευμα.
«Σε καμία στιγμή δεν ζήτησα από την καγκελάριο στήριξη. Ούτε υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Κράιαν στην Bild αναφερόμενος σε άλλο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο είχε ζητήσει τη στήριξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την πιθανή επιβάρυνση των 14 δισ. δολαρίων για τη διευθέτηση έρευνας που διεξάγουν οι ΗΠΑ σχετικά με τα ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια.
Ένα τέτοιο αίτημα θα ήταν «εκτός συζήτησης για εμάς», είπε ο Κράιαν, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο θα το «έλεγε κανείς αυτό».
Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να ελπίζει ότι η Deutsche Bank δεν θα χρειαστεί κρατική βοήθεια και ότι μέχρι στιγμής συζητούνται μόνο σενάρια για ενδεχόμενη διάσωση, ανέφερε το δημοσίευμα της Die Zeit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.