Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Λάβρος Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Είσαι Eγκέλαδος. Iσοπέδωσες τη χώρα [video]


Σε σκληρή προσωπική αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή...



Στη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη ότι έχει άγνοια για την Παιδεία επειδή σπούδασε σε ιδιωτικά.

«Είμαι περήφανος για τη δική μου πορεία. Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις, τις εκλάμψεις του μαθητικού κινήματος διότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Αυτοί οι κοινωνικοί αγώνες είναι αγώνες που πήγαν την κοινωνία μπροστά» είπε ο πρωθυπουργός και απευθύνθηκε απ’ ευθείας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το βασικό σας πρόβλημα όταν μιλάτε για την εκπαίδευση είναι τα δικά σας βιώματα διότι μέχρι που μπήκατε στην πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ’ έξω από δημόσιο σχολείο» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη.

Στη δευτερολογία του ο αρχηγός της ΝΔ απάντησε στον πρωθυπουργό.



«Δικαίωμά σας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος στην επιλογή του πρωθυπουργού να υπερασπιστεί την συμμετοχή του στο μαθητικό κίνημα. «Συχνά όμως» συνέχισε οι διαμαρτυρίες και το κίνημα «παρεκτράπη σε ακραία βία που στιγμάτισε».

«Θυμάστε ποιο ήταν το όνομα της φοιτητικής σας παράταξης στο Πανεπιστήμιο; Εγκέλαδος! Γιατί έχετε γκρεμίσει ό,τι υπάρχει» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Με κατηγορήσατε ότι δεν έχω περάσει έξω από ελληνικό πανεπιστήμιο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Μην με εγκαλείτε διότι εσείς ο ίδιος δεν εμπιστεύεστε τη δημόσια εκπαίδευση και στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό. Η δική σας διαδρομή αναδεικνύει την υποκρισία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αναλυτικά η δευτερολογία Μητσοτάκη

«Τον Μάρτιο του 2016 με το ίδιο θράσος ζητήσατε συζήτηση για θέματα διαφθοράς και τώρα επανέρχεστε στον τόπο του εγκλήματος. Από τότε έχουν προστεθεί η offshore της Αυγής, ο κ. Καλογρίτσας και με πολλή χαρά θα τα συζητήσουμε όλα» απάντησε στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως αναμένει από το προεδρείο της Βουλής τον ορισμό της σχετικής ημερομηνίας.

Μάλιστα, οι συνεργάτες του δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους που έσυραν, όπως έλεγαν, τον Αλέξη Τσίπρα στο να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία.

Αναφερόμενος στην αιχμή Τσίπρα πως δεν έχει βιώματα από δημόσια σχολεία, ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Θυμάστε το όνομα της φοιτητικής σας παράταξης: Εγκέλαδος! Εγκέλαδος είστε και εσείς για τη χώρα. Έχετε γκρεμίσει ό,τι υπάρχει».

«Μην με εγκαλείτε εμένα ότι πήγα σε ιδιωτικό, όταν εσείς ο ίδιος στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικά σχολεία» προσέθεσε.

«Μας χωρίζει μια ιδεολογική άβυσσος» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επέμεινε στα θέματα της αριστείας, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, των πρότυπων-πειραματικών σχολείων και των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε μια σειρά ερωτημάτων:

– Πρέπει να υπάρχουν πρότυπα σχολεία;
– Πρέπει να συνδεθούν τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας;
– Πρέπει να αποφασίζουν οι σχολές για τους εισακτέους;
– Πρέπει ή όχι να γίνουν συγχωνεύσεις;

«Απαντήστε με ένα ναι ή ένα όχι επιτέλους» είπε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε και τη διάσταση απόψεων Καμμένου – Φίλη. «Ακυρώνονται οι πρωτοβουλίες που είπε ο κ. Καμμένος ή προχωράτε στα νέα θρησκευτικά όπως είπε ο κ. Φίλης;» ρώτησε τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.