Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Νew York Times έκαναν την πιο απίστευτη γκάφα σε άρθρο


Όχι μία αλλά δύο διορθώσεις -και μάλιστα τη μία πάνω στην άλλη- αναγκάστηκαν να κάνουν οι New York Times σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα τους την Πέμπτη...


Το άρθρο αφορούσε τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, Γκάρι Τζόνσον, o οποίος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε ότι δεν γνωρίζει τι -και προφανώς που- είναι το Χαλέπι της Συρίας.
Στο κείμενο ωστόσο αναφερόταν ότι η de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους είναι το Χαλέπι, κάτι που ήταν λάθος και έτσι οι New York Times έσπευσαν να αναρτήσουν στο site μια διόρθωση που είχε ως εξής:
«Διόρθωση: 8 Σεπτεμβρίου 2016
Μια προηγούμενη εκδοχή του άρθρου ανέφερε λανθασμένα την de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τη Ράκα, στην νότια Συρία, και όχι το Χαλέπι, την πρωτεύουσα της Συρίας».
Είναι βεβαίως γνωστό πως η Δαμασκός και όχι το Χαλέπι είναι η πρωτεύουσα της Συρίας.
Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δεν άργησαν να το διαπιστώσουν και να εκδώσουν μια διόρθωση πάνω στη διόρθωση.
«Διόρθωση: 8 Σεπτεμβρίου 2016
Μια προηγούμενη εκδοχή της ανωτέρω διόρθωσης λανθασμένα αναγνώρισε ότι η πρωτεύουσα της Συρίας είναι το Χαλέπι. Είναι η Δαμασκός».
Και για τους δύσπιστους από εσάς ιδού οι διορθώσεις:



Όπως ήταν επόμενο τα δηκτικά σχόλια δεν έλειψαν στο twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.