Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ομολογία FBI: Μπορούμε να σας καταγράψουμε από παντού


O διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ (James Comey) παραχώρησε συνέντευξη σε βρετανικό δίκτυο, όπου και έδωσε τις συμβουλές του για την αποτροπή κατασκοπείας...Συγκεκριμένα, συμβουλεύει τους χρήστες υπολογιστών να καλύπτουν τις κάμερες και τα μικρόφωνα των υπολογιστών τους όταν δεν τα χρησιμοποιούν, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο να πέσουν θύματα των χάκερς.

Όπως εξηγεί στην Independent, οι συνδεδεμένες κάμερες είναι εκτεθειμένες σε υποκλοπείς προσωπικών δεδομένων και κακόβουλα λογισμικά που τις ενεργοποιούν χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους χρήστες. Έτσι, δίδεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε να παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας.

Μάλιστα, εξηγεί πως είναι μια από τις πιο απλές τακτικές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος ώστε να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα του.

Είναι κάτι εξάλλου που το κάνει και ο ιδρυτής του Facebook.

Αν ανατρέξει κάποιος σε παλιές φωτογραφίες του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, θα παρατηρήσει ότι στα γραφεία του Facebook, το λάπτοπ που φαίνεται πίσω του, έχει καλυμμένη την κάμερα και το μικρόφωνο με μια μικρή ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.