Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Αρπάχτηκε ο Βαρουφάκης με στέλεχος της Google σε διεθνές συνέδριο


«Τύπου καρτέλ» χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πήρε μέρος σε πάνελ με θέμα τη σχέση της δημοκρατίας και των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum...Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο κ. Βαρουφάκης – ο οποίος χαρακτήρισε «τύπου καρτέλ» την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση»- υποστήριξε ότι «η δημοκρατία αφορά τη διάχυση της ισχύος», αλλά στην εποχή της Google και της Apple, «η τεχνολογία οδηγεί σε συρρίκνωση του ανταγωνισμού και σε τεράστια συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής ισχύος».

Απαντώντας, ο κ. Λα Ζενές είπε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία του έχουν συμβάλει πολύ θετικά στη διεύρυνση της δημοκρατίας, ενώ υποστήριξε ότι , η ψηφιακή επανάσταση έχει φέρει αποκέντρωση ισχύος: «Στην Google τρέμουμε κάθε μέρα, καθώς δεν υπάρχουν φραγμοί εισόδου για νέες εταιρείες με έξυπνες ιδέες. Ο κλάδος είναι γεμάτος με τα πτώματα εταιρειών που κάποτε θεωρούνταν αήττητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.