Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

H Nτέλια του ΔΝΤ επιστρέφει με… άγριες διαθέσεις


Οι επικεφαλής του κουαρτέτου επιστρέφουν αλλά ακόμα δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει αυτή η… επίσκεψη και πού θα καταλήξει...Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου και το κλιμάκιο του Ταμείου έρχονται στην Αθήνα στις 12 του μήνα και διατύπωσε την ευχή να υπάρξει καταληκτική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης, ωστόσο σε ερώτηση για τη διάρκεια παραμονής επί ελληνικού εδάφους, ο Τ. Ράις αρκέστηκε να παρατηρήσει ότι συνήθως είναι μία ή δύο εβδομάδες.

Ακόμα πιο «σφικτός» ήταν ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην ερώτηση για το αν τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης θα αποτελέσουν τη βάση για την έκθεση βιωσιμότητας του Χρέους, δηλώνοντας ότι «θα μπορούσαν (would) να τροφοδοτήσουν τις συζητήσεις για την πιθανή συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό Πρόγραμμα και την Ανάλυση Χρέους».

Ο Τ. Ράις αποκάλυψε, μάλιστα, ότι από το Eurogroup του Μαίου δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με τους Ευρωπαίους για το ελληνικό Χρέος, μη αποκλείοντας να συμβεί αυτό στη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου ΔΝΤ- Παγκόσμιας Τράπεζας στις 7-9 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον.

Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ. Αν και απέφυγε να σχολιάσει τη νομική διαδικασία, ο Τ. Ράις συντάχθηκε πλήρως με την Κομισιόν, δηλώνοντας ότι το Ταμείο μοιράζεται την ανησυχία των Ευρωπαίων για τις δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών επί του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι το ΔΝΤ έχει σημειώσει πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στα στατιστικά στοιχεία από το 2010 και μετά κι αυτό θα πρέπει να προστατευθεί. Ειδικά, πάντως, για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αν διατηρούσε τη θέση του ως στέλεχος του Ταμείου, ενώ είχε αναλάβει καθήκοντα στην Ελληνική Στατιστικής Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.