Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

H νέα προθεσμία για το ηλεκτρονικό Πόθεν Έσχες


Κατά 15 μέρες παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών πόθεν έσχες με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, λόγω τεχνικών ζητημάτων...Την τροπολογία για την παράταση της προθεσμίας, από 31 Δεκεμβρίου 2016 στις 15 Ιανουαρίου του 2017 χαρακτήρισε «τυπική» ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Με την προτεινόμενη διάταξη παρατείνεται για 15 μέρες η προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες προκειμένου να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποδομή.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ο τρόπος υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ή δηλώσεων «πόθεν έσχες» για τους περίπου 300.000 υπόχρεους αλλάζει.

Θα πρέπει να υποβληθούν από την 1η Οκτωβρίου έως την 15η Ιανουαρίου 2016 σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSNET, ενώ όσοι παραλείψουν να υποβάλουν τις δηλώσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και αυστηρές ποινικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.