Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

iPhone: Πώς να αλλάξετε το ενοχλητικό ξεκλείδωμα του ios10 [εικόνες]

Μπορεί να μην έχετε μάθει ακόμη όλα τα νέα χαρακτηριστικά και τα κόλπα του iOS 10, αλλά αν είστε χρήστης iPhone (ιδιαίτερα εσείς με συσκευές που διαθέτουν λειτουργία Touch ID), σίγουρα θα έχετε προσέξει την ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο ξεκλειδώματος...



Για iPhone 6s, 6s Plus, SE και iPhone 7


Η συσκευή «ξυπνάει» κάθε φορά που τη σηκώνετε, χάρη στη νέα λειτουργία Raise to wake. Στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο Home Button, η συσκευή ξεκλειδώνει με το Touch ID.

Για συσκευές iPhone 6, 6 Plus, 5s

Πατώντας μια φορά το home button η συσκευή «ξυπνάει». Θα πρέπει να πατήσετε άλλη μια φορά για να ξεκλειδώσει με το Touch ID.

Για συσκευή iPhone 5

Πατάτε μια φορά το Home button για να ανάψει η οθόνη και μια δεύτερη για να εμφανιστεί η οθόνη με το πληκτρολόγιο του συνθηματικού σας.

Γιατί έγινε αυτή η αλλαγή;

Στο iOS 9, σε συσκευές που υποστηρίζουν το Touch ID, το ξεκλείδωμα γινόταν απλώς με ένα πάτημα (κλικ) στο home button.

Στο iOS 10, η ίδια η οθόνη κλειδώματος και η διαδικασία ξεκλειδώματος άλλαξε ριζικά. Η πιο προφανής αλλαγή; Η εξαφάνιση του slide to unlock. Στις προηγούμενες εκδόσεις του iOS, πολύ πριν την έλευση του Touch ID, το «σύρατε για ξεκλείδωμα» και η πληκτρολόγηση ενός κωδικού πρόσβασης ήταν ο συνήθης τρόπος ξεκλειδώματος.

Αλλά ακόμη και μετά την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος στις νέες συσκευές, το slide to unlock παρέμενε.

Ωστόσο, στο iOS 10, αν επιχειρήσετε να σύρετε προς τα δεξιά, θα ανοίξετε την φωτογραφική μηχανή. Εάν σύρετε προς τα αριστερά, θα έχετε πρόσβαση στα widgets. Η χρήση του Touch ID, άλλαξε λίγο αφού πατώντας το home button ενεργοποιείται η οθόνη αλλά παραμένει κλειδωμένη. Αν θέλετε να την ανοίξετε, θα πρέπει να πατήσετε άλλη μία φορά.

Μπορεί να ακούγεται εντελώς άσκοπο, αλλά η Apple θεωρεί ότι υπάρχει ένα μεγάλο όφελος από αυτή την αλλαγή. Όταν μια συσκευή iOS είναι ξεκλείδωτη, οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα.

Αν χρησιμοποιείτε τη μέθοδο ξεκλειδώματος του iOS 10 με το Touch ID, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανοίξετε την κάμερα αμέσως και να έχετε πρόσβαση στο άλμπουμ φωτογραφιών. Στο μέλλον, κι άλλες εφαρμογές θα μπορούν να εμφανίζονται στη κλειδωμένη οθόνη και συγχρόνως να προσφέρουν πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο υλικό.

Είναι σαν να υπάρχει ένα μυστικό δωμάτιο, ανάμεσα στην κλειδωμένη οθόνη και στην ξεκλείδωτη συσκευή. Ένα ενδιάμεσο στάδιο, που μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα, αφού έχει ξεκλειδώσει εν μέρει με το δακτυλικό σου αποτύπωμα, αλλά όχι τα πάντα, αφού θα χρειαστεί κι άλλο ένα πάτημα για πλήρη πρόσβαση.

Η Apple θεωρεί ότι όλο αυτό είναι πολύ θετικό στοιχείο. Οι περισσότεροι χρήστες πάντως το βρήκαν ενοχλητικό και αναζήτησαν ένα τρόπο να το σταματήσουν. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος και κρύβεται, που αλλού, στις Ρυθμίσεις.

Ξεκλειδώστε το iPhone με ένα άγγιγμα

Ο παρακάτω οδηγός αφορά μόνο τις συσκευές iPhone που διαθέτουν τη λειτουργία Touch ID.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα> Κουμπί Αφετηρίας. Ενεργοποιήστε τον εικονικό διακόπτη «Άνοιγμα με άγγιγμα».

Τώρα θα μπορείτε να αγγίξετε απλά το Home Button για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, που σε συνδυασμό με το Raise to Wake θα σας φανεί εξαιρετικά γρήγορο και βολικό.

*Το Raise to Wake είναι ενεργοποιημένο αυτόματα. Αν δεν λειτουργεί, πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Οθόνη και φωτεινότητα και ανοίξτε τον διακόπτη του Raise to Wake.



Πρόβλημα με Siri

Αν έχετε ενεργοποιημένη τη Siri στην οθόνη κλειδώματος τότε τα πράγματα μπορεί να μπερδευτούν. Η Siri έρχεται πάντα για βοήθεια με ένα βαθύ πάτημα στο home button, οπότε, ίσως, αν δεν κάνετε τη ρύθμιση που περιγράψαμε παραπάνω, να ενεργοποιείται κατά λάθος, κάθε φορά που θέλετε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή.

Καλό θα ήταν να την απενεργοποιήσετε από την οθόνη κλειδώματος.

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Touch ID & Συνθηματικό.

Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας.

Εντοπίστε τη Siri στη λίστα και απενεργοποιήστε την.

Πηγή: ired.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.